"Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok"

Angela Merkel után a Fidesz és Orbán Viktor leghűbb német szövetségese, a CSU is kemény kritkát küldött Budapestre a kormány legújabb kampánya miatt. A párt elnöke, Markus Söder a Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak adott nyilatkozatában kijelentette:

"Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok". 

A bajor tartományi kormányfő szerint a magyar miniszterelnök által választott út "sajnos rossz irányba vezet". Arról, hogy újra napirendre kerül az Európai Néppártban a Fidesz kizárása, Söder azt mondta, hogy

"rendszerint a párbeszéd pártján állok. Nem akarunk senki sem elűzni az Európai Néppárt családjából. De világossá kell tenni, hogy mit szabad, és mit nem."

A néppárti frakciót vezető, és bizottsági elnökjelölt Manfred Weber a Süddeutsche Zeitung-nak árulta el, hogy Orbán 

évértékelő beszédének egyes részei és a migrációval kapcsolatos új kormányzati kampány "nagyfokú értetlenséget és bosszúságot váltottak ki az Európai Néppártban". 

(MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.