"Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok"

POLITIKA
2019 február 21., 18:57

Angela Merkel után a Fidesz és Orbán Viktor leghűbb német szövetségese, a CSU is kemény kritkát küldött Budapestre a kormány legújabb kampánya miatt. A párt elnöke, Markus Söder a Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak adott nyilatkozatában kijelentette:

"Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok". 

A bajor tartományi kormányfő szerint a magyar miniszterelnök által választott út "sajnos rossz irányba vezet". Arról, hogy újra napirendre kerül az Európai Néppártban a Fidesz kizárása, Söder azt mondta, hogy

"rendszerint a párbeszéd pártján állok. Nem akarunk senki sem elűzni az Európai Néppárt családjából. De világossá kell tenni, hogy mit szabad, és mit nem."

A néppárti frakciót vezető, és bizottsági elnökjelölt Manfred Weber a Süddeutsche Zeitung-nak árulta el, hogy Orbán 

évértékelő beszédének egyes részei és a migrációval kapcsolatos új kormányzati kampány "nagyfokú értetlenséget és bosszúságot váltottak ki az Európai Néppártban". 

(MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.