"Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok"

POLITIKA
2019 február 21., 17:57
comments 183

Angela Merkel után a Fidesz és Orbán Viktor leghűbb német szövetségese, a CSU is kemény kritkát küldött Budapestre a kormány legújabb kampánya miatt. A párt elnöke, Markus Söder a Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak adott nyilatkozatában kijelentette:

"Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok". 

A bajor tartományi kormányfő szerint a magyar miniszterelnök által választott út "sajnos rossz irányba vezet". Arról, hogy újra napirendre kerül az Európai Néppártban a Fidesz kizárása, Söder azt mondta, hogy

"rendszerint a párbeszéd pártján állok. Nem akarunk senki sem elűzni az Európai Néppárt családjából. De világossá kell tenni, hogy mit szabad, és mit nem."

A néppárti frakciót vezető, és bizottsági elnökjelölt Manfred Weber a Süddeutsche Zeitung-nak árulta el, hogy Orbán 

évértékelő beszédének egyes részei és a migrációval kapcsolatos új kormányzati kampány "nagyfokú értetlenséget és bosszúságot váltottak ki az Európai Néppártban". 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.