"Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok"

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Angela Merkel után a Fidesz és Orbán Viktor leghűbb német szövetségese, a CSU is kemény kritkát küldött Budapestre a kormány legújabb kampánya miatt. A párt elnöke, Markus Söder a Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak adott nyilatkozatában kijelentette:

"Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok". 

A bajor tartományi kormányfő szerint a magyar miniszterelnök által választott út "sajnos rossz irányba vezet". Arról, hogy újra napirendre kerül az Európai Néppártban a Fidesz kizárása, Söder azt mondta, hogy

"rendszerint a párbeszéd pártján állok. Nem akarunk senki sem elűzni az Európai Néppárt családjából. De világossá kell tenni, hogy mit szabad, és mit nem."

A néppárti frakciót vezető, és bizottsági elnökjelölt Manfred Weber a Süddeutsche Zeitung-nak árulta el, hogy Orbán 

évértékelő beszédének egyes részei és a migrációval kapcsolatos új kormányzati kampány "nagyfokú értetlenséget és bosszúságot váltottak ki az Európai Néppártban". 

(MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,1 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.