Felmondott az érsebészek fele a veszprémi kórházban

Rövid időn belül megfeleződött az érsebészek száma a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, írja a 24.hu. Értesüléseik szerint az osztály hat orvosából mostanra már csak három maradt, távozott az osztályvezető főorvos is. A három felmondott orvosból egy Budapesten, egy Miskolcon helyezkedett el állami fenntartású kórházban, a harmadik viszont otthagyta az állami ellátást, és csak magánrendelésen fogad betegeket.

A 24 értesülései szerint az érsebészek felének elvesztése okozott már galibát, előfordult már, hogy nem tudtak fogadni komoly beavatkozást igénylő beteget, mert a specialista érsebész is a távozók között van.

Veszprémben legalább az ügyeletet el tudják még látni - nem úgy, mint a Péterfy kórházban, ahol az orvoshiány miatt májusig biztos zárva lesz az érsebészet.

A lap értesüléseit a kórház nem cáfolta, csupán arról biztosították a lapot, hogy a részleg "a nap 24 órájában és a hét minden napján" teljes kapacitással működik, "a humánerőforrás kérdéseket mindezidáig megoldottuk". (Címlapképünk illusztráció, egy brit érsebész műt rajta egy brit kórházban.)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.