Felmondott az érsebészek fele a veszprémi kórházban

külföld
2019 február 21., 07:26
comments 150

Rövid időn belül megfeleződött az érsebészek száma a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, írja a 24.hu. Értesüléseik szerint az osztály hat orvosából mostanra már csak három maradt, távozott az osztályvezető főorvos is. A három felmondott orvosból egy Budapesten, egy Miskolcon helyezkedett el állami fenntartású kórházban, a harmadik viszont otthagyta az állami ellátást, és csak magánrendelésen fogad betegeket.

A 24 értesülései szerint az érsebészek felének elvesztése okozott már galibát, előfordult már, hogy nem tudtak fogadni komoly beavatkozást igénylő beteget, mert a specialista érsebész is a távozók között van.

Veszprémben legalább az ügyeletet el tudják még látni - nem úgy, mint a Péterfy kórházban, ahol az orvoshiány miatt májusig biztos zárva lesz az érsebészet.

A lap értesüléseit a kórház nem cáfolta, csupán arról biztosították a lapot, hogy a részleg "a nap 24 órájában és a hét minden napján" teljes kapacitással működik, "a humánerőforrás kérdéseket mindezidáig megoldottuk". (Címlapképünk illusztráció, egy brit érsebész műt rajta egy brit kórházban.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.