Felmondott az érsebészek fele a veszprémi kórházban

Rövid időn belül megfeleződött az érsebészek száma a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, írja a 24.hu. Értesüléseik szerint az osztály hat orvosából mostanra már csak három maradt, távozott az osztályvezető főorvos is. A három felmondott orvosból egy Budapesten, egy Miskolcon helyezkedett el állami fenntartású kórházban, a harmadik viszont otthagyta az állami ellátást, és csak magánrendelésen fogad betegeket.

A 24 értesülései szerint az érsebészek felének elvesztése okozott már galibát, előfordult már, hogy nem tudtak fogadni komoly beavatkozást igénylő beteget, mert a specialista érsebész is a távozók között van.

Veszprémben legalább az ügyeletet el tudják még látni - nem úgy, mint a Péterfy kórházban, ahol az orvoshiány miatt májusig biztos zárva lesz az érsebészet.

A lap értesüléseit a kórház nem cáfolta, csupán arról biztosították a lapot, hogy a részleg "a nap 24 órájában és a hét minden napján" teljes kapacitással működik, "a humánerőforrás kérdéseket mindezidáig megoldottuk". (Címlapképünk illusztráció, egy brit érsebész műt rajta egy brit kórházban.)