Ferenc pápa szerint itt az ideje valóban tenni a papi erőszak áldozataiért

külföld
2019 február 21., 19:04
comments 171

Azért hívta össze a püspököket, hogy "mindannyian együtt halljuk meg a legkisebbek segélykiáltását", mondta Ferenc pápa csütörtökön a kiskorúak elleni erőszakról szóló tanácskozás első napján a Vatikánban. Az egyházfő szerint "Isten népe konkrét lépéseket vár a kiskorúak védelmében." A beszámolók szerint zárt ajtók mögött a püspökök

öt egykori áldozat tanúvallomását nézték meg.

Olasz lapok szerint a pápa mindvégig jelen volt, és a beszámolók megrázóak voltak. Többek közt elmesélte történetét egy 13 éves korától többször megerőszakolt nő, aki emiatt három abortuszt is elszenvedett. A vasárnapig tartó tanácskozás első napján a püspökök egy 21 pontos útmutatóról is tanácskoztak, ebben többek közt "meghallgatási-központok" felállítása, és a papi képzésre fordított fokozott figyelem szerepel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.