Hollik István: Elképesztő

Éppen ma válaszolt az Európai Bizottság a migránskártyákról, jelentette be Hollik István az M1 adásában csütörtök este. A kormányszóvivő kijelentette:

egészen elképesztő, hogy tényleg léteznek 

ilyen névtelen bankkártyák. Elmondása szerint ezekről 90 ezer ember kap juttatást, 

"és erre az Európai Bizottság az unió adófizetőinek a pénzéből közel negyvenmilliárd forintot fordít."

A magyar kormányszóvivő csodálkozása és aggódása indokolatlan:

1. 

Hogy pontosan mi is áll a hivatkozott válaszban nem tudni, valószínűleg a 2017 óta Görögországban működő ESTIA programról küldtek tájékoztatást, 

amiről minden adatot közzétesznek, havonta.

2.

Hollik 40 milliárd forintnyi adófizetői pénz felhasználása miatt aggódott. Érdekes adat:

a Mészáros Lőrinchez, és családjához köthető cégek tavaly 265 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el. Ennek 93 százaléka Brüsszelből érkezett, uniós támogatásként. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.