Hollik István: Elképesztő

politika
2019 február 21., 21:30
comments 111

Éppen ma válaszolt az Európai Bizottság a migránskártyákról, jelentette be Hollik István az M1 adásában csütörtök este. A kormányszóvivő kijelentette:

egészen elképesztő, hogy tényleg léteznek 

ilyen névtelen bankkártyák. Elmondása szerint ezekről 90 ezer ember kap juttatást, 

"és erre az Európai Bizottság az unió adófizetőinek a pénzéből közel negyvenmilliárd forintot fordít."

link Forrás

A magyar kormányszóvivő csodálkozása és aggódása indokolatlan:

1. 

Hogy pontosan mi is áll a hivatkozott válaszban nem tudni, valószínűleg a 2017 óta Görögországban működő ESTIA programról küldtek tájékoztatást, 

amiről minden adatot közzétesznek, havonta.

2.

Hollik 40 milliárd forintnyi adófizetői pénz felhasználása miatt aggódott. Érdekes adat:

a Mészáros Lőrinchez, és családjához köthető cégek tavaly 265 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el. Ennek 93 százaléka Brüsszelből érkezett, uniós támogatásként. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.