„Takarodjon el a halál f@szára” - írta Puzsér Róbert Závecz Tibornak

POLITIKA
2019 február 21., 14:14
comments 1591

Még el sem kezdte igazi kampányát Puzsér Róbert, aki elvileg az ellenzéki előválasztás első körét megnyerő Karácsony Gergellyel párbajozna majd azért, hogy győzelem esetén ő lehessen az ellenzék Tarlós István ellen induló közös jelöltje az önkormányzati választáson, de máris igencsak megnehezített a saját dolgát.

Puzsér csütörtökön ugyanis még a 2010-es évek végének magyar belpolitikai átlagához képest is igen durva, néhol kifejezetten trágár hangvételű, nehezen érthető verbális támadást indított a Facebookon, de nem a kormánypárt, hanem egy MSZP-közeliséggel vádolt közvéleménykutató intézet és annak alapítója ellen.

"Karácsony Gergely és a Magyar Szocialista Párt háztáji közvéleményformáló intézete, a Závecz Research hetek óta azzal haknizik a sajtóban, hogy egyedül Karácsony Gergelynek van esélye leváltani Tarlós Istvánt."

- indít Puzsér, hogy a következő mondatban máris "alávaló hazugságokkal" vádolja meg Záveczet, bármifajta bizonyíték, vagy akár csak az általa vélt igazság említése nélkül:

"Még el sem kezdődött a kampányom, még be sem mutattam a programom, még egyetlen vita sem zajlott Karácsony Gergely és köztem, még nyolc hónap van hátra a választásig, és Závecz Tibor máris az alávaló hazugságaira hivatkozva zsarolja a közvéleményt."

Kemény szavak. De Puzsér nem árulja el, hogy ha Závecz hazudik, akkor szerinte mi az igazság, hanem a bekezdés hátralévő részében váratlanul azt kezdi fejtegetni, hogy ugyanazt teszik ővele, mint amit Amerikában Závecz kollégái és a demokrata párt elitje Bernie Sanders-szel,

"hogy aztán a végtelen pénzükkel és a végtelen sajtónyilvánosságukkal végül kicsinálják azt az embert, aki legyőzhette volna Donald Trumpot."

"Mit olvasok? Az MSZP egy végtelen pénzzel rendelkező, hatékony nyomásgyakorló szervezet lenne?" - kérdezné magától az olvasó, de nincs ideje megkérdezni magától, akkora a tempó.

A rövid amerikai kitérő után a vadul csapongó Puzsér ugyanis ismét visszatér Magyaroszágra, és kicsit sem lassít. A következő svungos bekezdésbe a Párbeszéd lekamupártozása mellett a szocialista pártmaffia emlgetése is belefér.

"Karácsony Gergely a régi baloldal jelöltje, aki valamennyi közvéleménykutatásban kiválóan szerepel, csak épp ember fia nem szavazna rá: kamupártja, a Párbeszéd az egy százalékot sem éri el. Alig fél éve bukott meg miniszterelnök-jelöltként, s míg én egyetlen fillért sem költöttem, ő már most milliókat vert el hirdetésekre, nem is beszélve azokról a százmilliókról, melyeket tavaly költött rá a szocialista pártmaffia."

A bejegyzés innentől - most járunk kábé a felénél - átvált Závecz Tibor olyan típusú leprázásába-fenyegetésébe, mintha a felek személyesen néznének egymás véreres szemébe egy kocsmapultnál.

Puzsér, miután deklarálja, hogy azért el tervez indulni az előválasztáson, Závecznek meg azt javasolja, hogy ha ő is ezt szeretné, akkor "állítsa le magát". A kocsmai kötekedőből ezen a ponton váratlanul előtör a különlegesen érzékeny Borsószem Királykisasszony

"Jelzem Závecz Tibornak, hogy ha még egyszer meghallom, hogy megpróbál egy demokratikus választást befolyásolni, akkor nem veszek részt semmiféle előválasztáson."

majd megtudjuk, hogy igazából ki is bérelte fel Záveczet Puzsér kicsinálására:


"Aztán ha nem nyerek, és Tarlós István marad a főpolgármester, majd járulhat a Botka Lászlót megbuktató budapesti MSZP-elnök, Molnár Zsolt elé a kalapját gyűrögetve motyogni, hogy nem is ő a hibás."

És amikor azt hihetnéd, hogy ennél erőteljesebben nem lehet beszólni a politikai kommunikáció keretei között, Puzsér további óvatos fokozás helyett azzal nyitja a következő bekezdést, hogy

"Javaslom Závecz Tibornak, hogy takarodjon el a halál f@szára, és ott kutakodjon, aztán ha a budapestiek már ismerik a programomat, majd akkor ismertesse, mit kutatott ki!"

Ha jól értem, Puzsérnak eszerint az fáj, hogy Závecz akkor is végzett közvélemény-kutatásokat, amikor Puzsér még nem közölte a programját.

Puzsér ezután indirekt módon arra utal, hogy a Karácsonnyal folytatandó vitái a műfaj legszórakoztatóbbjainak ígérkeznek:

"Karácsony Gergelyt jól ismerik a budapestiek, és láthatóan nem akarják – megtapasztalták, hogy minden szava hazugság."

Hogy a finálé ezután cseppben a tenger módszerrel szépen összefoglalja az egész bejegyzést: záveczezés - durcizás - ultimátum.

"Nyilvánvaló, hogy velem szemben is van bennük szkepszis, mert félnek az ismeretlentől. Karácsony alkalmatlanságán nem lehet változtatni, a velem szemben táplált fenntartásokon azonban igen. Már ha Závecz Tibor meg a hozzá hasonló közvéleménybefolyásolók ezt engedik. Ha pedig nem, akkor nem lesz előválasztás. Na, ez az ultimátum hogy tetszik?"

A vége tehát arról szól, hogy a valóságban Karácsonynál sokkal népszerűbb és esélyesebb Puzsér csak akkor hajlandó elindulni az előválasztáson, ha Závecz Tibor abbahagyja a közvélemény-kutatást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt