Távozik posztjáról a ferencvárosi parkolás irányítója

Budapest
2019 február 21., 16:53
comments 321

Úgy tűnik, hogy heteken belül véget ér Martos Dániel ferencvárosi karrierje. Több forrásunk is megerősítette, és Baranyi Krisztina független képviselő is megírta, hogy a kincstárnok munkaviszonya megszűnik a vagyonkezelőnél. 

Martos a helyi Fidelitas, majd a Fidesz fontos embere volt. Évekig ő vezette a fideszes frakciót a testületben. És ő a 444-en több, mint két éve futó IX. kerületi sorozat egyik főszereplője is. Mélyen érintett a lakásügyben, aminek a lényege az volt, hogy ferencvárosi politikusok, rokonaik és barátaik sorban költöztek be közpénzből felújított értékes önkormányzati lakásokba. Az ingatlanok sorsáról Martos Dánielék döntöttek. De ez csak egy a kincstárnokhoz kapcsolódó számos balhé közül. 

A parkolás irányítója

Martos Dániel a Sötét parkolási ügyek Budapesten című filmünkben is fontos szerepet kapott. Az elmúlt években a FEV IX. vezérigazgató-helyetteseként ő felelt a parkolási rendszerért, amiről kiderült, hogy ezer sebből vérzik. Kamu parkolójegyeket adtak ki az automaták, a bevételek nevetséges töredéke landolt a kerület kasszájában, különös körülmények között kiiktatták a távfelügyeletet, és feketén dolgoztatták a parkolóőröket, akik közül egyesek munka közben az utcán drogot árultak. VIP parkolási listát vezettek haveroknak. A parkolást a kerületben olyan emberekre bízták, akiket korábban elítéltek parkolási csalásért, vagy éppen most ülnek a vádlottak padján milliárdos parkolási visszaélés gyanújával. Nézzék meg, ha még nem látták! 

Vargátlanítás

Nem a kincstárnok az első, akinek távoznia kellett a kerületből. Korábban Varga József fideszes parlamenti képviselő volt Ferencváros teljhatalmú ura. Pompás irodájában tulajdonképpen egy árnyékönkormányzatot tartott fent, és onnan irányította a kerület gazdaságilag legjelentősebb ügyeit. Aztán 2018 végén elkezdték vargátlanítani Ferencvárost. Elveszítette befolyását, irodáját, alkalmazottait és a hivatalban ülő embereit, autóját, sofőrjét, tanácsadói és képviselői titulusát is.

photo_camera Bácskai János polgármester és Varga József koccintanak.

A 444 anyagainak egyetlen igazán fontos szereplője tartja még magát a kerületben. Ő Rudits Tibor, a kéményes, a polgármester vitorláscsapattársa, helyi vállalkozó. Ő az, akiről a felvételt készítettük, amin Varga József képviselő irodájába teli szatyorral beugrik, majd a szatyrok nélkül távozik. Meg is kérdeztük tőle, hogy mit vitt a szatyorban a parlamenti képviselőnek, érdekes beszélgetés volt:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt