Trump felállít egy bizottságot, aminek be kéne bizonyítania, hogy a klímaváltozás nem is olyan veszélyes

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A klímaváltozás nemzetbiztonsági kockázatait vizsgáló bizottság felállításán dolgozik Donald Trump, írja a New York Times egy birtokába jutott, február 14-i keltezésű fehér házi feljegyzésre hivatkozva.

Hogy mi? Donald Trump, aki minden egyes hűvös fuvallatra kétségbe vonja a klímaváltozás tényét, mert minden jel szerint egyszerűen képtelen felfogni a klíma és az időjárás közti különbséget, most hirtelen belátta volna, hogy a klímaváltozás valós, mi több, veszélyeket rejt?

Á, dehogy!

A Times információi szerint a 12 tagú testületnek tagja lesz az elnök fizikus végzettségű tanácsadója, William Happer is, aki a tudományos konszenzussal szemben azt állítja, hogy a klímaváltozást okozó, üvegházhatású széndioxid kibocsátása nemhogy káros volna, hanem kifejezetten hasznára válik az emberiségnek. A lap szerint Trump különbizottságának valójában az a feladata, hogy kétségbe vonja mindazon tudományos és védelempolitikai elemzéseket, amelyek szerint a klímaváltozás komoly fenyegetést jelent az amerikai nemzetbiztonságra.

A Fehér Ház érvei szerint erre azért van szükség, mert a klímaváltozás hatásairól szóló elemzések "egyáltalán nem adnak teret az ellentétes álláspontoknak". Valóban nem, de nem azért, mert el akarják hallgatni ezeket, hanem mert a klímaváltozás kérdésében olyan mértékű a tudományos konszenzus, hogy az ellenvélemények szinte súlytalanok, a bizonyítékok pedig egyértelműek. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.