Tűzvész pusztított Banglades fővárosában, 56 halott

A sűrűn beépített óvárosban pillanatok alatt átterjedtek a szomszédos házakra.Fotó: STR/AFP

Legalább 56-an meghaltak, további ötvenen megsebesültek egy Banglades fővárosában pusztító tűzvészben. Dakka óvárosában, a Csavkbazar nevű negyedben gyulladt ki egy négyemeletes ház, amiben lakások mellett raktárak is voltak. Azokban gyúlékony vegyszereket és műanyagokat tároltak. A tűz a szűk utcákon gyorsan terjedt, összesen legalább öt épület égett le.

A tűzvészben legalább 56-an vesztették életüket, de kétszáz tűzoltó kutat még áldozatok után.Fotó: REHMAN ASAD/AFP

Ali Ahmed, a bangladesi tűzoltóság szóvivője szerint félő, hogy a halottak száma még növekedni fog. A tűz oltásán kétszáz tűzoltó dolgozik és kutat további áldozatok után.

"A tűz idején közlekedési dugó volt, ezért sokan nem tudtak elmenekülni" - mondta Ahmed arra utalva, hogy a környék utcái igen keskenyek.

Romok Daka belvárosában.Fotó: Mohammad Al-Masum Molla/dpa Picture-Alliance/AFP

A lángok hamar átkaptak a környező épületekre is. Az AP amerikai hírügynökség úgy tudja, legalább öt épület vált a lángok martalékává. A tűz terjedését sikerült megállítani, de a helyi idő szerinti kora reggeli órákig a lángokat még nem oltották el maradéktalanul. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.