Tűzvész pusztított Banglades fővárosában, 56 halott

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A sűrűn beépített óvárosban pillanatok alatt átterjedtek a szomszédos házakra.Fotó: STR/AFP

Legalább 56-an meghaltak, további ötvenen megsebesültek egy Banglades fővárosában pusztító tűzvészben. Dakka óvárosában, a Csavkbazar nevű negyedben gyulladt ki egy négyemeletes ház, amiben lakások mellett raktárak is voltak. Azokban gyúlékony vegyszereket és műanyagokat tároltak. A tűz a szűk utcákon gyorsan terjedt, összesen legalább öt épület égett le.

A tűzvészben legalább 56-an vesztették életüket, de kétszáz tűzoltó kutat még áldozatok után.Fotó: REHMAN ASAD/AFP

Ali Ahmed, a bangladesi tűzoltóság szóvivője szerint félő, hogy a halottak száma még növekedni fog. A tűz oltásán kétszáz tűzoltó dolgozik és kutat további áldozatok után.

"A tűz idején közlekedési dugó volt, ezért sokan nem tudtak elmenekülni" - mondta Ahmed arra utalva, hogy a környék utcái igen keskenyek.

Romok Daka belvárosában.Fotó: Mohammad Al-Masum Molla/dpa Picture-Alliance/AFP

A lángok hamar átkaptak a környező épületekre is. Az AP amerikai hírügynökség úgy tudja, legalább öt épület vált a lángok martalékává. A tűz terjedését sikerült megállítani, de a helyi idő szerinti kora reggeli órákig a lángokat még nem oltották el maradéktalanul. (Via MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.