Gascoigne-módi - preview, Day 27

futball
2019 február 22., 18:31
comments 120
photo_camera Grafika: Szücsi

A brit sziget lakói nem absztinenciájukról híresek – különösképp igaz ez a kedves szurkolótársakra. Szerettük volna, ha ti sem maradtok ki az angol, skót, walesi és ír kollégák bulijából, úgyhogy meginvitálunk titeket egy téren és időn átívelő virtuális iszogatásra!

Vodka-szóda: Cardiff–Watford, péntek 20:45A legtöbb ember utálja, mégis issza. Olyan az íze, mint a körömlakk-lemosóé, de vagy lenyakalod, „me’ ma szétszedjük a várost, egyszer élünk te$ám!!!”, vagy felöntöd valami édes lónyállal. És van, aki teljesen kattant; na ők isszák szódával.

Ezt a meccset nekik, kattantaknak ajánlanám: a Cardiff 1961 óta nem nyert egymás után háromszor a PL-ben, nagyon meglepne, ha Warnock papa lenne a megváltó, aki ezt véghez viszi. A Watford jobb erőkből áll, emellé jön az, hogy ők a vendégek, illetve, hogy a két együttes legjobb előkészítői, Morrison (3 gólpassz) és Holebasz (6 gólpassz) nem léphetnek pályára. Ezzel sikerült is kimérni a vodka és a szóda arányait; látványos támadásokat csak nyomokban tartalmazó, kevés gólos meccs, ahol szinte biztos, hogy egy gól fog dönteni - már amennyiben bármi dönt egyáltalán. 0-1

photo_camera Irányítottunk mi már jobb csapatokat is, nem? Fotó: IAN KINGTON/AFP

Egy pint felvizezett ászok a körútról: West Ham–Fulham, péntek 20:45, Spíler1 TVSzerencsés helyzet, hogy az első két találkozó párhuzamosan fog futni - így dönthetsz, mivel ütöd ki magadat. Ha a vodka-szóda gyomorkeserítő íze nem jön be, kikérheted a körúti kocsmák specialitását, egy jóféle, vizezett ászokot.

Szó se róla, ez könnyebben csúszik, mint az előző "ízes koktél" – a cardiffi 90 percnél, jobbnak is ígérkezik a fékezett habzású londoni derbi. Az utolsó öt alkalomból négyszer legalább három gólt láthattak a nézők, és decemberben is született kettő találat, úgyhogy a kapusok remélhetőleg többször is kapitulálnak, de azt ne felejtsük el, hogy a szemet gyönyörködtető offenzívákért Senor Pellegrini és Signore Ranieri felel. Hehe. 1-1

Baileys: Burnley–Tottenham, szombat 13:30, DigiSport1, Spíler1 TVA pénteki, szétesős és agysejt rombolós első felvonást követően jól fogni esni ez az ír whiskeyvel megbolondított, kakajó-hatású itóka. Úgy is hozzá lehet állni, hogy a buszozós, dögunalmas csapat fogadja az örök vesztest („ehhh, hagyjá’ má, ez csajos ital!”), vagy úgy is, hogy taktikailag rendkívül izgalmas, két, különböző PL-korszak fociját ütköztető összecsapásnak lehetünk szemtanúi.

Hiába társítjuk a Burnley-hez fejben a remek védelmet még mindig, az a negyvenhét benyelt gól nagyon nem mutat jól. Az ellenfél kapuja előtt viszont maradt a Dyche-medzsik, a hazaiak továbbra is hosszú labdákkal operálnak a támadókhoz a lehető legrövidebb úton eljuttatva a labdát. Ezzel szemben Pochettino az újvonalas edzői garnitúra egyik legkiemelkedőbb tagja – a kérdés csupán az, hogy az argentin vezette csirkék a Dortmund és a Leicester után a Burnley-t is legyűrik-e.

Amiatt pedig különösképp fontos ez a párharc, hogy a United győzelme esetén a Spurs ténylegesen visszatérne a bajnoki címért folytatott versenyfutásba. Higgyetek nekünk: finom ez a likőr. 1-3

photo_camera "Ay, ay, ay, ay, ay, ay mi amor" Fotó: YAMIL LAGE/AFP

Tequila: Bournemouth–Wolverhampton Wanderers, szombat 16:00A tequila kétféle hatást tud kiváltani: vagy azt fogod érezni tőle, mintha egy poros, mexikói lebujban életed szerelme mellett izzadnál tánc közben a selyemingedben miközben Antonio Banderas pengeti a talpalávalót, vagy pedig a filmszakadás előtti utolsó emléked lesz, ahogy "ARRIVA!" felkiáltással felhajtod a pohárkát. A Bournemouth-Wolverhampton pont ilyennek ígérkezik; egy gólzáporos, bámulatos adok-kapok ugyanolyan eséllyel sülhet ki belőle, mint Eddie és Nuno 0-0-ra végződő párbaja. Mi persze abban hiszünk, hogy a Cseresznyék hazai találkozóinak sora folytatódik gólok terén (Chelsea ellen 4, West Ham ellen 2, Watford ellen 6, Brighton ellen 2, Liverpool ellen 4). 1-3

Tablettás bor: Newcastle United–Huddersfield, szombat 16:00Abból bizony már nehezen jön ki jól az ember, ha Benítez csapata a holtgyenge ligautolsót fogadja. Borítékolom nektek, hogy hatalmas lesz a "tattikai" csata, de aki ezt a meccset választja szombat délutáni programként, az tényleg hardcore Premier League-fan. A mezőny két leggyengébb támadóalakulata csap össze, és míg a Szarkáknak minden pont fontos a kiesés ellen folytatott küzdelemben, a Huddersfield veretes idegenbeli teljesítménye nyolc rúgott gól, egy győzelem és három döntetlen. Sorolhatnánk még az olyan statisztikákat, minthogy a Terrierek házi góllövőlistájának első helyezettje egy közepes képességű védő, Zanka (3 gól) vagy hogy ők szerezték a legkevesebb gólt és a legtöbb vereséget az összes (98) topligás együttes közül, de ezek közül igazából egy fontos. Az, hogy a 'Castle a St. James Parkban lejátszott mérkőzésekkel menti meg a szezonját, és teljes blama lenne, ha az 1964-54-ös idény óta ugyan először, de nem vernék a Huddersfieldet mindkétszer a bajnokságban.

Illetve az, hogyha megnézed, ugyanannyira fog fájni a fejed, mintha minden idők legprosztóbb és legalávalóbb italával, a tablettás borral öntöttél volna fel a garatra. 2-0

Kisfröccs: Leicester City–Crystal Palace, szombat 18:30, Spíler1 TVA kisfröccs a legegyszerűbb fröccs; 1 deci szóda, 1 deci bor. Elintézhetnénk annyival, hogy a Leicester-Palace is 1-1 lesz (mert tényleg), de előtte beszéljünk róla. Ez a szombat koraesti csata ígérkezik a legkiegyenlítettebbnek. A két fél egymás mellett helyezkedik el a tabellán, szinte megegyező gólkülönbséggel (31-34 vs 27-34), azonos játékerőt képviselve. A különbség az, hogy a Rókák borzalmas formában érkeznek, míg a Palace tűrhető eredményeket mutatott fel a közelmúltban (de ezt bőven ellensúlyozza majd a hazai pálya). Sok a visszatérő - Leonardo DiCaprio ugyan nem, de - a hazaiaknál Vardy és Morgan, a vendégeknél Zaha és Kouyaté szállhat újfent csatába.

Országos iksz – szokta volt mondani a lottózó-kávézó-kocsma törzsvendége, a pirospozsgás arcú Józsibácsi. 1-1

Kézműves sör: Arsenal–Southampton, vasárnap 15:05Özil jött, látott és remekelt - csak a BATE volt az ellenfél, de három hónapnyi kényszerpihenőt követően, eljuttatni 74 átadást a társakhoz, majdnem 90%-os pontossággal, megsüvegelendő teljesítmény. A Gülü-aktát újra elő is lehetett venni, természetesen mindenki azon csámcsog, hogy a német-török/török-német irányító játszhat-e a S'oton ellen. Az ellen a Southampton ellen, amely ugyan elindult felfelé Hasenhüttl érkezését követően, de csúnyán beragadt az utolsó három fordulóban (D-D-V). Sikerül megfricskázni az ágyúsokat, vagy Emery megpróbál elrugaszkodni a győzelem érdekében Kolasinac beadásaitól, és pályára küldi Özilt? Meglátjuk. Csupán egyet ígérhetünk: ez nem valami vizezett lőre lesz, hanem hatalmas, bajor söröskorsókba töltött, kézműves nedű. 2-1

photo_camera Legendák összecsapása. Bár már nem velük. Fotó: PAUL ELLIS/AFP

50 éves Glen McKenna whiskey: Manchester United–Liverpool, Vasárnap 15:05, Spíler1 TVAki nézett Így jártam anyátokkalt, annak nem kell bemutatnom az italt. Aki nem nézett, annak röviden vázolom:

  • Miért nem néztél?! Sürgősen változtass ezen.
  • Ez egy kitalált, abszolút prémium minőséget képviselő whiskey-márka, az 50 éves kiadás pedig a legrégebbről származó verziója.

Ugyan a futball egyik legnagyobb derbije nem 50, hanem 124 éves múltra tekint vissza, minőség tekintetében áll a párhuzam. Azon kívül, hogy a felek nem kevesebb, mint 38 bajnoki címmel és 8 BEK/BL-győzelemmel büszkélkedhetnek, az idei szezonban is a reflektorfénybe kerültek. A 'Pool szoros versenyfutásban áll a végső győzelemért, a United pedig Mourinho ámokfutását követően, brutális sorozatot fut a bajnokságban Solksjaer vezetésével. A hazaiaknál Lingard és Martial sem épült még fel, így a norvég a középpálya belső részét töltheti túl. Ezzel szemben a vendégeknél arra derülhet fény, hogy hétközben tényleg tartalékoltak-e az erővel, hogy ráronthassanak a Vörös Ördögökre, vagy felállt védelemmel szemben ennyire tanácstalanok...

Solksjaer vs fiatal, pressing-mániás német edzők, round 2. 1-2

No és persze azt se felejtsétek, hogy vasárnap 17:30-tól Chelsea-Manchester City Ligakupa-döntő!

A posztot legújabb szerzeményünk, Bence jegyzi, akinek hamarosan kerítünk accountot meg avatart is. Ne feledjétek a fantasy-csapataitokat valamint a tippjátékot sem!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.