Ismét engedélyezné az elefántvadászatot a botswanai kormány

A botswanai kormány egyik bizottsága azt javasolja, hogy oldják fel a 2014 óta érvényben lévő elefántokra vonatkozó vadászati tilalmat. A kilövések újbóli engedélyezését többek közt azzal indokolták, hogy

a 130-135 ezerre becsültnél jóval több elefánt van az országban. Szerintük annyival több, hogy az már veszélyezteti az állatok és az emberek békés egymás mellett élését. 

Frans Van Der Westhuizen vidékfejlesztési miniszter az elefántok "rendszeres, de limitált leölését", a vadgazdálkodás "történelmi keretek között tartását" javasolja. Szerinte a leölt elefántok húsát állateledellé lehet feldolgozni, erre akár komoly iparágat is felhúzhatna a kormány. (BBC/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.