Timmermans Orbánnak: A hazugságokkal teli hirdetések helyett költhetné az adófizetők pénzét valós problémák megoldására

POLITIKA
2019 február 22., 20:37
comments 258

Pénteken kezdődött az az Európai Szocialisták Pártjának kétnapos kongresszusa Madridban, a nyitóesten mondott beszédében kitért Orbán Viktorra és a magyar kormány legújabb kampányára is Frans Timmermans. Az Európai Bizottság első alelnöke, az európai szocialisták EB-elnök jelöltje 

szerint a magyar miniszterelnök hazug kampányokra költi az adófizetők pénzét, miközben az erre elpazarolt közpénzből valós problémákat is megoldhatna.

link Forrás

A holland politikus fel is sorolt pár magyarországi tényt:

Orbán költhetné az orvos- és tanárhiány megoldására is a pénzt, vagy arra, hogy hazacsábítsa a magyar fiatalokat, akik a lehetőségek hiánya miatt hagyják el hazájuk.

Timmermans kijelentette: ma minden hatodik magyar gyermek Nyugat-Európában születik. Miért nem foglalkozik a magyar miniszterelnök azzal, hogy ők Magyarországon nőhessenek fel? Hozzátette: kemény kampányra készül, de az olyan hazugságokra, mint a magyar kormány kampánya, 

tényekkel kell válaszolni. És minden személyeskedésre, sértésre egy kedves szó legyen a válasz, 

kérte a kongresszustól. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.