A totál fogalmatlan brit külügyminiszter volt szovjet vazallusállamnak nevezte Szlovéniát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Jeremy HuntFotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Kínos helyzetbe került Jeremy Hunt brit külügyminiszter szlovéniai látogatásán: durvábbat mondott, mintha egy hozzánk érkező külföldi politikus Bukarest szépségét kezdené méltatni. Hunt ráadásul éppen hízelegni akart, ugyanis azt fejtegette, hogy 

“Igazán figyelemreméltó átalakulás, hogy a szovjet csatlósállamból modern európai demokrácia, EU- és NATO-tag lett, virágzó gazdasággal, évről évre növekvő idegenforgalommal.”

Csakhogy Szlovénia természetesen nemhogy soha nem volt szovjet csatlósállam, hanem éppen az határozta meg az akkor még Jugoszlávia részét képező ország huszadik századi történetét, hogy Tito Jugoszláviája karakánul szembefordult Sztálinnal és a szovjetekkel, és alapítója volt az úgynevezett “el nem kötelezett országok” tömbjének.

Hogy még kínosabb legyen a brit diplomácia teljesítménye, a nagykövetségük mindeközben arról twitelt, hogy Hunt találkozni fog Karl Erjaveccel, aki viszont már tavaly óta nem az ország külügyminisztere.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.