A totál fogalmatlan brit külügyminiszter volt szovjet vazallusállamnak nevezte Szlovéniát

politika
2019 február 23., 14:57
comments 166
Jeremy Hunt
photo_camera Jeremy Hunt Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Kínos helyzetbe került Jeremy Hunt brit külügyminiszter szlovéniai látogatásán: durvábbat mondott, mintha egy hozzánk érkező külföldi politikus Bukarest szépségét kezdené méltatni. Hunt ráadásul éppen hízelegni akart, ugyanis azt fejtegette, hogy 

“Igazán figyelemreméltó átalakulás, hogy a szovjet csatlósállamból modern európai demokrácia, EU- és NATO-tag lett, virágzó gazdasággal, évről évre növekvő idegenforgalommal.”

Csakhogy Szlovénia természetesen nemhogy soha nem volt szovjet csatlósállam, hanem éppen az határozta meg az akkor még Jugoszlávia részét képező ország huszadik századi történetét, hogy Tito Jugoszláviája karakánul szembefordult Sztálinnal és a szovjetekkel, és alapítója volt az úgynevezett “el nem kötelezett országok” tömbjének.

Hogy még kínosabb legyen a brit diplomácia teljesítménye, a nagykövetségük mindeközben arról twitelt, hogy Hunt találkozni fog Karl Erjaveccel, aki viszont már tavaly óta nem az ország külügyminisztere.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.