A totál fogalmatlan brit külügyminiszter volt szovjet vazallusállamnak nevezte Szlovéniát

politika
2019 február 23., 14:57
comments 166
photo_camera Jeremy Hunt Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Kínos helyzetbe került Jeremy Hunt brit külügyminiszter szlovéniai látogatásán: durvábbat mondott, mintha egy hozzánk érkező külföldi politikus Bukarest szépségét kezdené méltatni. Hunt ráadásul éppen hízelegni akart, ugyanis azt fejtegette, hogy 

“Igazán figyelemreméltó átalakulás, hogy a szovjet csatlósállamból modern európai demokrácia, EU- és NATO-tag lett, virágzó gazdasággal, évről évre növekvő idegenforgalommal.”

Csakhogy Szlovénia természetesen nemhogy soha nem volt szovjet csatlósállam, hanem éppen az határozta meg az akkor még Jugoszlávia részét képező ország huszadik századi történetét, hogy Tito Jugoszláviája karakánul szembefordult Sztálinnal és a szovjetekkel, és alapítója volt az úgynevezett “el nem kötelezett országok” tömbjének.

Hogy még kínosabb legyen a brit diplomácia teljesítménye, a nagykövetségük mindeközben arról twitelt, hogy Hunt találkozni fog Karl Erjaveccel, aki viszont már tavaly óta nem az ország külügyminisztere.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt