Az elakadt bértárgylások miatt sztrájkbizottságot alapítottak a Hankook dolgozói

2019 február 23., szombat 11:08
118

Pattanásig feszült a helyzet a dunaújvárosi Hankook gumigyárban, ahol a cégvezetés egyoldalúan felfüggesztette a szakszervezettel folytatott bértárgyalásokat, befagyasztotta a konzultációt, írja szombati közleményében a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).

A Hankook rácalmási üzeme Fotó: Szilard Koszticsak/AP

A szakszervezet szerint a dolgozókat arról értesítették, hogy az Üzemi Tanács javaslatait fogják majd figyelembe venni a béremeléskor, holott bérmegállapodásra csak a VDSZ Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete jogosult, az Üzemi Tanács nem. A közlemény szerint a cégvezetés képviselője nem jelent meg a február 20-ra ígért konzultáción.

Ezért a szakszervezet, amibe az év végi bónusz késedelmes kifizetése miatt tömegesen lépnek be a munkavállalók, megalakította a sztrájkbizottságot, de hangsúlyozzák: „törvényes úton fogják megakadályozni, hogy a cégvezetés semmibe vegye jogaikat”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt