Az elakadt bértárgylások miatt sztrájkbizottságot alapítottak a Hankook dolgozói

gazdaság
2019 február 23., 11:08
comments 112

Pattanásig feszült a helyzet a dunaújvárosi Hankook gumigyárban, ahol a cégvezetés egyoldalúan felfüggesztette a szakszervezettel folytatott bértárgyalásokat, befagyasztotta a konzultációt, írja szombati közleményében a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).

A Hankook rácalmási üzeme
photo_camera A Hankook rácalmási üzeme Fotó: Szilard Koszticsak/AP

A szakszervezet szerint a dolgozókat arról értesítették, hogy az Üzemi Tanács javaslatait fogják majd figyelembe venni a béremeléskor, holott bérmegállapodásra csak a VDSZ Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete jogosult, az Üzemi Tanács nem. A közlemény szerint a cégvezetés képviselője nem jelent meg a február 20-ra ígért konzultáción.

Ezért a szakszervezet, amibe az év végi bónusz késedelmes kifizetése miatt tömegesen lépnek be a munkavállalók, megalakította a sztrájkbizottságot, de hangsúlyozzák: „törvényes úton fogják megakadályozni, hogy a cégvezetés semmibe vegye jogaikat”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.