Még azt is képes volt behazudni az Origo, hogy hangfelvételük van a jobbikos korrupcióról

A sajtó külső formai jegyeit felvevő kormánypropaganda egyik legveszélyesebb károkozása az, hogy annyit hazudnak, hogy a médiafogyasztók idővel már a normális sajtó állításait sem hiszik el, hiszen már az olyan alapvető tényállítások is értéküket vesztik, hogy “hangfelvételünk van arról, hogy”. 

Tökéletes illusztráció a jelenséghez az Origón frissen megjelent, egészen abszurd helyreigazítás. Ebből ugyanis az derül ki, hogy az

“Újabb jobbikos korrupciós botrány: lefizethették a küldötteket – hangfelvétel”

című cikkük állításai olyan fokon nem igazak, hogy még az sem volt igaz, hogy bármilyen hangfelvételük lett volna az ügyről. Vagyis egyszerűen kitalálták az egész kamuhírt.

Ami egyébként aról szólt Szabó Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártigazgatója pénzt és „bármit” kínált volna egy küldöttnek, ha a párt tisztújító kongresszusán Sneider Tamásra szavaz.

A helyreigazítás a maga módján olyan lett, mint egy szabadvers, ezért teljes egészében idemásolom a műélvezők kedvéért:

A 2018. július 26-án „Újabb jobbikos korrupciós botrány: lefizethették a küldötteket – hangfelvétel” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Szabó Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártigazgatója pénzt és „bármit” kínált egy küldöttnek, ha a párt tisztújító kongresszusán Sneider Tamásra szavaz, és azt is, hogy mindez egy, a birtokunkba került hangfelvételből kiderül.

Valótlanul állítottuk, hogy Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke Szabó Gábor megbízásából kínált pénzt és „bármit” egy küldöttnek, ha Sneider Tamás mellett szavaz a párt tisztújító kongresszusán.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy olyan hangfelvétel került a birtokunkba, amelyen Szabó Gábor egy jobbikos küldöttel beszél.


Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.