A Marshall-szigeteken annyira tartanak a klímaváltozástól, hogy mesterségesen emelnék meg a szigeteket

külföld
2019 február 24., 13:37
comments 263

A Marshall-szigetek egy 29 korallzátonyon fekvő, több mint ezer kis szigetet magába foglaló ország a Csendes-óceánon. A szigetek nagy része alig két méterrel lóg ki az óceánból, így a klímaváltozás következtében kialakuló tengerszint-növekedés kvázi eltüntetni a szigeteket.

A szigeteken 55 ezer ember él, és egy ideje már gondolkodnak azon, mit lehetne tenni. Egy pénteki interjúban az ország vezetője, Hilda Heine megszellőztette, milyen irányban terveznek:

meg akarják emelni a szigeteket.

Heine szerint ez elég ijesztően hangzik, de meg kell történnie. A részleteket még nem dolgozták ki, év végére ígérik a terveket. Eközben figyelemmel kísérik azt, ami egy másik kis szigetországban, a Maldív-szigeteken történik, ahol mesterséges szigeteket kezdtek létrehozni. Annak a projektnek a befejezését 2023-ra ígérik, az így kialakítandó szigetváros elvileg 130 ezer főt lesz képes befogadni.

photo_camera Fotó: GIFF JOHNSON/AFP

Heine szerint bármilyen megoldást is válasszanak, biztos, hogy egyes szigeteket meg kell emelniük vagy újakat kell építeniük. (Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.