A Marshall-szigeteken annyira tartanak a klímaváltozástól, hogy mesterségesen emelnék meg a szigeteket

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Marshall-szigetek egy 29 korallzátonyon fekvő, több mint ezer kis szigetet magába foglaló ország a Csendes-óceánon. A szigetek nagy része alig két méterrel lóg ki az óceánból, így a klímaváltozás következtében kialakuló tengerszint-növekedés kvázi eltüntetni a szigeteket.

A szigeteken 55 ezer ember él, és egy ideje már gondolkodnak azon, mit lehetne tenni. Egy pénteki interjúban az ország vezetője, Hilda Heine megszellőztette, milyen irányban terveznek:

meg akarják emelni a szigeteket.

Heine szerint ez elég ijesztően hangzik, de meg kell történnie. A részleteket még nem dolgozták ki, év végére ígérik a terveket. Eközben figyelemmel kísérik azt, ami egy másik kis szigetországban, a Maldív-szigeteken történik, ahol mesterséges szigeteket kezdtek létrehozni. Annak a projektnek a befejezését 2023-ra ígérik, az így kialakítandó szigetváros elvileg 130 ezer főt lesz képes befogadni.

Fotó: GIFF JOHNSON/AFP

Heine szerint bármilyen megoldást is válasszanak, biztos, hogy egyes szigeteket meg kell emelniük vagy újakat kell építeniük. (Yahoo)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.