Nem találták az orvosi ügyeletet, majdnem elvérzett a kocsiban egy dunaharaszti férfi

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Dunaharaszti Rendőrőrs járőreitől szombat délelőtt egy nő kért segítséget Dunaharaszti egyik utcájában. A kétségbeesett nő elmondta a rendőröknek, hogy az autójában ül fia, akivel orvoshoz indult, mivel a fiú otthon munkavégzés közben megvágta a lábát egy láncfűrésszel.

A sérült férfi rengeteg vért veszített és egyre rosszabb állapotban volt, azonban nem találták a másik helyre költözött orvosi ügyeletet.

A rendőrök azonnal értesítették a mentőket. A bajbajutott férfi ugyan eszméleténél volt, de arca és szája már elfehéredett, valószínleg a vérveszteségtől. A bokája felett lévő mély seb folyamatosan vérzett, a rendőrök erre steril gézlapokból nyomókötést tettek, a sérült láb térdhajlatába pedig szorítókötést helyeztek, csökkentve a további vérveszteséget. A férfit óvatosan vízszintes helyzetbe fektették az ülésben és lábait kissé megemelték, melynek hatására arca és szája ismét rózsaszínűre váltott, pulzusa jól tapinthatóvá vált.

A bajbajutott férfit a rendőrök ezek után átadták az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték. (Police.hu)