Olyan trehány munkát végzett egy villanyszerelő Izsákon, hogy kigyulladt a ház

Az izsáki rendőrök vádemelést javasolnak egy villanyszerelő ügyében, aki a gyanú szerint több szabályt is megszegett, és ezért kigyulladt egy ház.

Az izsáki háznál még 2018 nyarán végeztek felújítást. A villanyszerelési munkálatok befejezését követően egy héttel azonban az egyik elektromos vezetékelosztó doboznál durranást hallott a tulajdonos, majd a dobozt eltakaró fa lambéria kigyulladt. A tüzet a nő élettársa a helyszínen eloltotta, így az nem tudott továbbterjedni.

A nyomozás során kiderült, hogy a szerelő több villamos létesítési, illetve biztonsági szabályt megszegett.

A meglévő alumínium vezetéket egy sorkapocsban rézvezetékkel kötötte össze úgy, hogy közben erről az áramkörről üzemeltettek több nagy teljesítményű elektromos eszközt. Még az elosztó dobozt is eltakarta, így a hő nem tudott távozni.

A szabálytalan vezetékkötés túlmelegedést okozott, ami a borítás miatt hűlni nem tudott, ezért keletkezett a tűz.

A foglalkozási szabályok megsértésével közvetlen tűzveszély keletkezett. Ha a házban senki nem tartózkodik, akár az egész épület is leéghetett volna. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd vádemelést javasoltak. (Police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.