Olyan trehány munkát végzett egy villanyszerelő Izsákon, hogy kigyulladt a ház

Több 444 videó?
Szeretném

Az izsáki rendőrök vádemelést javasolnak egy villanyszerelő ügyében, aki a gyanú szerint több szabályt is megszegett, és ezért kigyulladt egy ház.

Az izsáki háznál még 2018 nyarán végeztek felújítást. A villanyszerelési munkálatok befejezését követően egy héttel azonban az egyik elektromos vezetékelosztó doboznál durranást hallott a tulajdonos, majd a dobozt eltakaró fa lambéria kigyulladt. A tüzet a nő élettársa a helyszínen eloltotta, így az nem tudott továbbterjedni.

A nyomozás során kiderült, hogy a szerelő több villamos létesítési, illetve biztonsági szabályt megszegett.

A meglévő alumínium vezetéket egy sorkapocsban rézvezetékkel kötötte össze úgy, hogy közben erről az áramkörről üzemeltettek több nagy teljesítményű elektromos eszközt. Még az elosztó dobozt is eltakarta, így a hő nem tudott távozni.

A szabálytalan vezetékkötés túlmelegedést okozott, ami a borítás miatt hűlni nem tudott, ezért keletkezett a tűz.

A foglalkozási szabályok megsértésével közvetlen tűzveszély keletkezett. Ha a házban senki nem tartózkodik, akár az egész épület is leéghetett volna. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd vádemelést javasoltak. (Police.hu)