Olyan trehány munkát végzett egy villanyszerelő Izsákon, hogy kigyulladt a ház

Az izsáki rendőrök vádemelést javasolnak egy villanyszerelő ügyében, aki a gyanú szerint több szabályt is megszegett, és ezért kigyulladt egy ház.

Az izsáki háznál még 2018 nyarán végeztek felújítást. A villanyszerelési munkálatok befejezését követően egy héttel azonban az egyik elektromos vezetékelosztó doboznál durranást hallott a tulajdonos, majd a dobozt eltakaró fa lambéria kigyulladt. A tüzet a nő élettársa a helyszínen eloltotta, így az nem tudott továbbterjedni.

A nyomozás során kiderült, hogy a szerelő több villamos létesítési, illetve biztonsági szabályt megszegett.

A meglévő alumínium vezetéket egy sorkapocsban rézvezetékkel kötötte össze úgy, hogy közben erről az áramkörről üzemeltettek több nagy teljesítményű elektromos eszközt. Még az elosztó dobozt is eltakarta, így a hő nem tudott távozni.

A szabálytalan vezetékkötés túlmelegedést okozott, ami a borítás miatt hűlni nem tudott, ezért keletkezett a tűz.

A foglalkozási szabályok megsértésével közvetlen tűzveszély keletkezett. Ha a házban senki nem tartózkodik, akár az egész épület is leéghetett volna. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd vádemelést javasoltak. (Police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.