Olyan trehány munkát végzett egy villanyszerelő Izsákon, hogy kigyulladt a ház

2019 február 24., vasárnap 8:32
252

Az izsáki rendőrök vádemelést javasolnak egy villanyszerelő ügyében, aki a gyanú szerint több szabályt is megszegett, és ezért kigyulladt egy ház.

Az izsáki háznál még 2018 nyarán végeztek felújítást. A villanyszerelési munkálatok befejezését követően egy héttel azonban az egyik elektromos vezetékelosztó doboznál durranást hallott a tulajdonos, majd a dobozt eltakaró fa lambéria kigyulladt. A tüzet a nő élettársa a helyszínen eloltotta, így az nem tudott továbbterjedni.

A nyomozás során kiderült, hogy a szerelő több villamos létesítési, illetve biztonsági szabályt megszegett.

A meglévő alumínium vezetéket egy sorkapocsban rézvezetékkel kötötte össze úgy, hogy közben erről az áramkörről üzemeltettek több nagy teljesítményű elektromos eszközt. Még az elosztó dobozt is eltakarta, így a hő nem tudott távozni.

A szabálytalan vezetékkötés túlmelegedést okozott, ami a borítás miatt hűlni nem tudott, ezért keletkezett a tűz.

A foglalkozási szabályok megsértésével közvetlen tűzveszély keletkezett. Ha a házban senki nem tartózkodik, akár az egész épület is leéghetett volna. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd vádemelést javasoltak. (Police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt