Csak játékpisztolya volt a bangladesi gépeltérítőnek

Játék pisztolya volt annak a férfinak, aki kísérletet tett a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító repülőgépének eltérítésére, de a bangladesi biztonsági erők lelőtték - közölte hétfőn a rendőrség.

A Boeing 737-es típusú utasszállító a bangladesi fővárosból, Dakkából indult Dubajba vasárnap Csittagong város érintésével. A gépeltérítési kísérlet miatt azonban visszafordult, hogy leszálljon Csittagongban. A 142 utas elhagyhatta a gépet, majd a rendőrség és a hadsereg alakulatai körbevették azt. A férfi egy pisztollyal hadonászott, amiről később kiderült, nem valódi, illetve azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a repülőgépet.

Ezt a gépet próbálta eltéríteni a házassági válságban lévő férfi.Fotó: STR/AFP

A 25 éves bangladesi férfi agresszívan lépett fel a biztonsági erőkkel szemben, amelynek tagjai tüzet nyitottak rá, amikor megpróbált behatolni a pilótakabinba. Megsebesült és azonnal őrizetbe került. Később azonban, miután elszállították a helyszínről, meghalt.

Kuszum Devan helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a férfinál lévő fegyverről bebizonyosodott, hogy játék pisztoly, testére pedig nem volt pokolgép erősítve. Úgy tűnt, hogy szellemileg kiegyensúlyozatlan. Értesülések szerint vitája volt feleségével, és azt követelte, hogy beszélhessen Sejk Haszina bangladesi miniszterelnökkel. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.