Csak játékpisztolya volt a bangladesi gépeltérítőnek

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Játék pisztolya volt annak a férfinak, aki kísérletet tett a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító repülőgépének eltérítésére, de a bangladesi biztonsági erők lelőtték - közölte hétfőn a rendőrség.

A Boeing 737-es típusú utasszállító a bangladesi fővárosból, Dakkából indult Dubajba vasárnap Csittagong város érintésével. A gépeltérítési kísérlet miatt azonban visszafordult, hogy leszálljon Csittagongban. A 142 utas elhagyhatta a gépet, majd a rendőrség és a hadsereg alakulatai körbevették azt. A férfi egy pisztollyal hadonászott, amiről később kiderült, nem valódi, illetve azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a repülőgépet.

Ezt a gépet próbálta eltéríteni a házassági válságban lévő férfi.Fotó: STR/AFP

A 25 éves bangladesi férfi agresszívan lépett fel a biztonsági erőkkel szemben, amelynek tagjai tüzet nyitottak rá, amikor megpróbált behatolni a pilótakabinba. Megsebesült és azonnal őrizetbe került. Később azonban, miután elszállították a helyszínről, meghalt.

Kuszum Devan helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a férfinál lévő fegyverről bebizonyosodott, hogy játék pisztoly, testére pedig nem volt pokolgép erősítve. Úgy tűnt, hogy szellemileg kiegyensúlyozatlan. Értesülések szerint vitája volt feleségével, és azt követelte, hogy beszélhessen Sejk Haszina bangladesi miniszterelnökkel. (MTI)