Begipszelt kézzel, ittasan, majdnem 170-nel karambolozott a szolgálaton kívüli rendőr őrmester

baleset
2019 február 26., 12:48
comments 79

Eltiltották a járművezetéstől és pénzbüntetést is kapott az a rendőr őrmester, aki szolgálaton kívül ittasan karambolozott.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség február 22-én bíróság elé állította azt a rendőrt, aki február 1-én szolgálaton kívül balesetet okozott. Az őrmester ittas állapotban, begipszelt kézzel, közel 170 km/h sebességgel közlekedett az általa vezetett gépjárművel Tokaj felől Szerencs irányába a 37. számú főúton, amikor az ittassága miatt elveszítette uralmát a gépjármű felett és nekiütközött egy közvilágítási lámpának. Az autóban rajta kívül még három ember utazott.

A rendőrt az elsőfokú bíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 160 000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

A bűncselekmény elkövetését követően a terhelt az illetékes rendőrkapitányság vezetőjétől maga kérte a szolgálati viszonyának a megszüntetését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.