Kihúzták a vezetékes telefont a Baranya megyei zsákfaluból

Évek óta megbízhatatlanul működött a vezetékes telefonszolgáltatás a 130 fős Baranya megyei Szentkatalinon, a Magyar Telekom most úgy döntött, nem éri meg neki a faluhoz újabb kábelt kihúzni, a fejlesztés helyett inkább egyoldalúan felmondta az előfizetőkkel a szerződést, számolt be az RTL Klub Híradója. Úgy tudni, hogy egyetlen kábel ment a zsákfaluba, az viszont nem bírta a terhelést. 

Miután a házakban elnémult a vonal, két vezetékes telefon maradt a faluban

  • az önkormányzaté, amit hivatali időben lehet használni,
  • és egy fülkés, amihez viszont nem lehet kártyát kapni helyben. 

Maradt a mobilozás, de az sem könnyű, a térerő nem megy a szentkatalini házakhoz, azért bizony sétálni kell. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.