Olyan undorító nyers csirkét kaptak enni a rendőrök, amit egy jobb állatorvos még meg tudott volna menteni

gasztronómia
2019 február 26., 15:16
comments 283

"Adyligeten vagyunk másodéves próbaidős őrmesterek. A menza sosem volt tökéletes, de fennhangon nem volt nagyon panaszkodás, mindenki csendben megette, ami járt. Azonban ami mostanában uralkodik az ebédlőben az sokunknak már tarthatatlan. A nyers csirkecomb elég gyakori a menüsoron, de nem ritka az ételben az azonosíthatatlan nyers húscafat, vagy épp bogár sem."

Ezzel a remek felütéssel kezdődött az a levél, amit a Zsaruellátó nevű, rendőri ügyekkel foglakozó fb-oldalnak küldött el egy leendő zsaru. Korrektül mellékelve egy fotót a klasszikus menzaételről, a bogaras-túrós tésztáról:

Illetve az Adyligeti őslakók hagyományos ételéről a cafrangos guzmólevesről:

De ezek csak szolid előételek a két csúcsfogáshoz, a rántott rendőrszusihoz:

Illetve a suli specialitásához, a rezgős irtózatgumóhoz: 

De a magyar rendőrnek semmi se jó, mert a panaszosok azt írták, hogy

"A mai nap végképp felháborodtunk, amikor is a teljes állomány véres, nyers, undorító nyálkás, büdös rántott csirkecombot kapott. 1-2 darab még lehetne a véletlen műve, de hangsúlyozom MINDEGYIK egytől-egyig ilyen volt."

Még szép! Az igényes modern konyha előtt álló legkomolyabb kihívás a fogások azonos minőségben való prezentálása, ami itt ötcsillagosra sikerült.

A leendő rendőrök lehetnének inkább pozitívak, mint mondjuk Nagy János kommentelő, aki szerint

"Ezt a csirkét egy jobb állatorvos még meg tudná menteni. :D"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.