Országszerte avartüzek pusztítottak

baleset
2019 február 26., 21:38
comments 49

Tíz hektáron ég a nádas a Csongrád megyei Felgyő és Tömörkény között, közölte a Katasztrófavédelem. A csongrádi, a szentesi, a hódmezővásárhelyi, a kiskunfélegyházi és a kisteleki hivatásos tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén, amik egy tanyát is veszélyeztetnek.

Országszerte több avar- és mezőtüzhöz riasztották a tűzoltókat kedden:

  • a Veszprém megyei Külsővat külterületén mintegy hatvan hektáron égett le egy lápos,
  • a Somogy megyei Kaposhomok közelében ugyancsak több hektáron, három területen égett az avar, a tűz lakóépületeket, pincéket is veszélyeztetett,
  • a Heves megyei Atkár határában hat hektáron kapott lángra a nádas, bozótos,
  • Eger külterén huszonöt hektáron égett le a száraz fű, gaz, erdő aljnövényzete és megműveletlen szőlő. Egy hétvégi ház teljesen leégett,
  • a Baranya megyei Vokány és Palkonya közötti területen mintegy negyven hektáron égett le a mező.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.