Országszerte avartüzek pusztítottak

Tíz hektáron ég a nádas a Csongrád megyei Felgyő és Tömörkény között, közölte a Katasztrófavédelem. A csongrádi, a szentesi, a hódmezővásárhelyi, a kiskunfélegyházi és a kisteleki hivatásos tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén, amik egy tanyát is veszélyeztetnek.

Országszerte több avar- és mezőtüzhöz riasztották a tűzoltókat kedden:

  • a Veszprém megyei Külsővat külterületén mintegy hatvan hektáron égett le egy lápos, 
  • a Somogy megyei Kaposhomok közelében ugyancsak több hektáron, három területen égett az avar, a tűz lakóépületeket, pincéket is veszélyeztetett,
  • a Heves megyei Atkár határában hat hektáron kapott lángra a nádas, bozótos,
  • Eger külterén huszonöt hektáron égett le a száraz fű, gaz, erdő aljnövényzete és megműveletlen szőlő. Egy hétvégi ház teljesen leégett,
  • a Baranya megyei Vokány és Palkonya közötti területen mintegy negyven hektáron égett le a mező.

(MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.