Zebegényben vették a szlovák újságíró és menyasszonya meggyilkolásához használt fegyvert

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Új részleteket tudott meg a Magyar Nemzet Ján Kuciak és Martina Kusnirova meggyilkolásáról. A szlovák onyomozó újságírót és menyasszonyát 2018 februrárjában ölték meg Nagymácsédon. A bérgyilkosság három gyanúsítottja egy olyan nőtől kapta a megbízást, aki rendszeresen tolmácsolt a Marian Kocner nevű hírhedt helyi vállalkozónak, és akinek az olasz szervezett bűnözéssel lévő kapcsolatairól Kuciak is írt.

A Magyar Nemzet információi szerint a gyilkossághoz használt fegyvert, egy 9mm-es Parabellumot Szabó Tamás gyanúsított vásárolta Zebegényben, 3000 euróért. A magyar rendőrség lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt nyomoz nemcsak az eladó ellen, hanem az ellen is, akitől ez a zebegényi férfi beszerezte a fegyvert. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.