Jót tett a magyar babáknak a dohányzás visszaszorítása

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„a dohányzási tilalom szignifikánsan javította az érintett anyák újszülöttjeinek egészségét. A jogszabályváltozás hatására többek között nőtt az átlagos születési súly, csökkent az alacsony (2500 g alatti) születési súlyú újszülöttek és a koraszülöttek aránya, továbbá a csecsemőhalálozás esélye is alacsonyabb lett” - állapította meg az Magyar Tudományos Akadémia két kutatója, Hajdu Tamás (MTA KRTK Közgazdaság-tudományi Intézet) és Hajdu Gábor (MTA TK Szociológiai Intézet) egy friss tanulmányban.

Az MTA közgazdaság-tudományi és szociológiai intézeteinek kutatói azt vizsgálták, lett-e valamiféle hatása annak, hogy Magyarországon 2012-ben életbe lépett az 1999-es, majd 2011-ben szigorított, a nemdohányzók védelméről szóló törvény, amely szigorította a dohányzást, megtiltotta a kocsmákban, szórakozóhelyeken, munkahelyeken, közforgalmú intézményekben.

A kutatók a kocsmákban (vendéglátóipari egységekben) dolgozó nők és  gyermekeinek születéskori egészségét vetették össze olyan nőkéivel, akik már a törvény hatályba lépése előtt is füstmentes környezetben dolgozhattak (bolti eladók, pénztárosok, fodrászok, kozmetikusok). (MTA)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.