Varrógépnek indult, autó lett belőle - 120 éves az Opel

  • Az Opel idén ünnepli 120. születésnapját, de ez az évforduló nem esik egybe a gyár alapításával, mert Adam Opel sem négykerekűekkel kezdte karrierjét. Sőt, egyáltalán nem is gyártott autót!
  • Az első Opel automobil 1899-ben készült el, ez volt a "Lutzman rendszerű szabadalmaztatott motorkocsi."
  • Innen jutottunk el a nyolc lóerős "Doktorwagen"-en, a 12 ezer köbcentis Grand Prix-győztes autón, a rakétahajtású rekordautón, a Mantán, a magyar Astrán és az elektromos Amperán keresztül a mai kínálatig.
  • És hogy mi minden történt még a márka fordulatos történelme során, kiderül ebből a szűk ötperces videóból.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.