45 napot kapott egy férfi, aki baltával ölt meg egy 3 hónapos kölyökkutyát

2019 február 28., csütörtök 15:55
107

Jogerősen másfél hónap elzárásra ítélt a bíróság egy férfit, aki baltával ütött egy kiskutyára, ezzel olyan súlyos sérülést okozva, hogy az állatot el kellett altatni – közölte a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője.

Sörös László azt írta: a Nyíregyházi Járásbíróság szerdán gyorsított eljárásban 45 nap elzárásra ítélt egy férfit állatkínzás miatt.

A vádlott unokatestvérének volt egy 3 hónapos kölyökkutyája. Az unokatestvér kisfia 2018. december 29-én elindult a vádlott lakásához, és utánament a kutya is. Amikor a vádlott észrevette, hogy a kutya bement az ingatlanára, felkapott egy kisbaltát, és a kutya hasfalára ütött, ettől az állat hasfala szétnyílt.

A kisfiú hazavitte a kutyát, a szülei értesítették az Állatbarát Alapítványt, amivel az állatot a nyíregyházi állatkórházba vitték. Itt megállapították, hogy a kiskutya a súlyos sérülései miatt már nem épül fel, ezért, hogy megakadályozzák további szenvedését, elaltatták.

Az ítélet jogerős. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt