A lelki társállat arcon harapta a kislányt és szétmarcangolta a könnycsatornáját, az anyja egymillióra perli a repteret

2019 február 28., csütörtök 5:00
450

Egymillió dolláros kártérítési pert indított a portlandi reptér, az Alaskan Airlines és egy utas ellen annak az események idején 5 éves amerikai kislánynak az anyja, akit még 2017. decemberében harapott meg súlyosan egy póráz nélkül flangáló kutya a beszállókapuk előtti részen.

Máig sebhelyeket visel az arcán és komoly műtéteken esett át a kis Gabriella, akit az anyja rövid időre hagyott magára egy nagyobb testvérével együtt a reptéren, hogy horrorjelenetre érkezzenek vissza. A gyereket ugyanis megtámadta egy másik utas kutyája, aki azért tartózkodhatott egyáltalán ott, mert a gazdája el tudta fogadtatni a légitársaságával, illetve a repülőtérrel pszichiáter által felírt “lelki társállatként”. A kislány megkérdezte a gazdát, hogy megsimogathatja-e a kutyát, az igent mondott, de a kedvence szinte azonnal támadott.

Mint kiderült, a reptéren olyan laza a szabályozás, hogy csoda, hogy nem mindenki járkál különféle vad emlősállatok társaságában, hiszen ezt simán megtehetnék. Ha valaki ugyanis egy állat társaságában akar becsekkolni, szóban megkérdezik tőle, hogy az állata munkakutya vagy egyéb állat-e. Ha a válasz igen, megkérdezik, milyen típusú szolgáltatásra van kiképezve. A választ azonban a kiképzést bizonyító dokumentum nélkül, bemondásra elfogadják. Így ha annyit mondasz, hogy “vakvezető”, “segítőkutya”, vagy “érzelmi társállat”, már mehettek is tovább. Az utóbbi kategóriára annyi korlátozás vonatkozik csupán, hogy az ilyeneket csak utazódobozban vagy -ketrecben szabad bevinni. Kivéve, ha bizonyos méretnél nagyobbak, mert akkor pórázon.

Bár ebben az esetben a bármiféle képesítés nélküli pitbull ráadásul póráz nélkül volt odabenn. A kislány anyjának ügyvédje kiderítette, hogy a gazdánál igazolásként mindössze egy, a pszichiáterétől származó levél volt, ami szerint a nála lévő állat egy lelki társállat, de a levél még azt sem mondta meg, hogy milyen, hanem általában “állatot” emlegetett. 

A pitbull olyan csúnyán megmarta a gyereket, hogy műteni kellett a szemhéjét és a könnycsatornáját és megharapott ajkán végzett plasztikai műtétnek máig látszódnak a hegei, pedig több, mint egy év telt el azóta.

(via oregonlive.com)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt