A Wall Street Journalban megjelent egész oldalas hirdetésben üzent a Huawei: „Ne higgy el mindent, amit hallasz”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az egész oldalas hirdetés egy nyílt levél a vállalat igazgatójától, Catherine Chentől, aki egyben azt ajánlja az amerikai sajtónak, hogy látogassák meg a Huawei központját, hogy eloszlathassák a 'félreértéseket'. 

A Wall Street Journalban megjelent hirdetés nyílt üzenet Donald Trump kormányának is: az amerikai kormány komoly nyomást igyekszik gyakorolni nemzetközi szövetségeseire, hogy kizárják a kínai óriásvállalatot az 5G-hálózattal kapcsolatos fejlesztésekből, elsősorban nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva. 

Az amerikaiak mellé eddig Ausztrália és Új-Zéland állt oda egyértelműen, mindhárom ország kizárta már a fejlesztéseiből a kínai céget. A vállalat alapítójának lányát, egyben pedig a cég pénzügyi igazgatóját, Meng Van-csout korábban Kanadában vették őrizetbe, és az Egyesült Államokban azzal gyanúsítják, hogy egy hongkongi fedőcégen keresztül üzletelt Iránnal, és így kijátszotta az Irán elleni amerikai és EU-szankciókat

A Huawei korábban már tagadott minden vádat, a ritkán megszólaló alapító, Zsen Cseng-fej pedig nemrég a BBC-nek mondta el, hogy az USA nem fogja tudni eltaposni cégét. 

A mostani amerikai kampány fő üzenete is az volt, hogy „Ne higgy el mindent, amit hallasz”. Chen nyílt levelében arról írt, hogy az Egyesült Államok elplántált pár félreértést a cégükkel kapcsolatban, és szeretnék ezeket helyrehozni, ezért látogassák meg őket az amerikai média munkatársai. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.