A Wall Street Journalban megjelent egész oldalas hirdetésben üzent a Huawei: „Ne higgy el mindent, amit hallasz”

2019 március 1., péntek 6:53
98

Az egész oldalas hirdetés egy nyílt levél a vállalat igazgatójától, Catherine Chentől, aki egyben azt ajánlja az amerikai sajtónak, hogy látogassák meg a Huawei központját, hogy eloszlathassák a 'félreértéseket'. 

A Wall Street Journalban megjelent hirdetés nyílt üzenet Donald Trump kormányának is: az amerikai kormány komoly nyomást igyekszik gyakorolni nemzetközi szövetségeseire, hogy kizárják a kínai óriásvállalatot az 5G-hálózattal kapcsolatos fejlesztésekből, elsősorban nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva. 

Az amerikaiak mellé eddig Ausztrália és Új-Zéland állt oda egyértelműen, mindhárom ország kizárta már a fejlesztéseiből a kínai céget. A vállalat alapítójának lányát, egyben pedig a cég pénzügyi igazgatóját, Meng Van-csout korábban Kanadában vették őrizetbe, és az Egyesült Államokban azzal gyanúsítják, hogy egy hongkongi fedőcégen keresztül üzletelt Iránnal, és így kijátszotta az Irán elleni amerikai és EU-szankciókat

A Huawei korábban már tagadott minden vádat, a ritkán megszólaló alapító, Zsen Cseng-fej pedig nemrég a BBC-nek mondta el, hogy az USA nem fogja tudni eltaposni cégét. 

A mostani amerikai kampány fő üzenete is az volt, hogy „Ne higgy el mindent, amit hallasz”. Chen nyílt levelében arról írt, hogy az Egyesült Államok elplántált pár félreértést a cégükkel kapcsolatban, és szeretnék ezeket helyrehozni, ezért látogassák meg őket az amerikai média munkatársai. (BBC)