Drogfüggő papagájok dézsmálják a mákot, az indiai földművesek éjjel-nappal járőröznek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Madhja Prades államban kezd elfajulni a papagájhelyzet. Egyes indiai földművesek már a megélhetésüket féltik, és hatósági beavatkozást sürgetnek, egyelőre hiába. Addig is kénytelenek maguk járőrözni a mákföldek körül, sokan éjjel-nappal, ugyanis

ópiumfüggő papagájok csapatostul dézsmálják a termést, akár naponta 30-40-szer is.

„Próbáltunk zajt csapni, még petárdákat is bevetettünk, de semmi sem segít” - panaszkodott egy földműves. Más hálót feszít az egész mákföld fölé, de ez sem tartja vissza a bezsongott madarakat. Videófelvételek tanúsítják, hogy a papagájok nem csak kieszik a magokat, hanem sokszor az egész gumót letépik, és elrepülnek vele.

A probléma nem új, korábban más tartományokból is jelentettek hasonlót. Akkor azt is megfigyelték, hogy a bekészült papagájok bizonytalanul mozognak, nekirepülnek a fának, vagy egyszerűen kifekszenek a mezőre flesselni. (Vice) 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.