Tartozás miatt lefoglalta a város egy német család kutyáját, majd eladták az interneten

2019 március 1., péntek 7:30
278

Egy család felhalmozott tartozásai miatt az önkormányzat lefoglalta a kutyájukat a németországi Ahlen városában. A lefoglalt mopszot aztán a városvezetés az ebay-en eladta, hogy az így befolyó összeggel foltozzák be a család köztartozását, de kevéssel később újabb probléma ütötte fel a fejét: a kutyát interneten megvásárló új tulajdonos feljelentést tett, mivel szerinte átverték őt a hirdetésben.

Az Edda névre hallgató mopszot tavaly foglalták le, miután a család többek között a kutyaadó befizetésével maradt adósa a városnak. A család próbálkozott ugyan más megoldásokat felvetni, de az önkormányzat hajthatatlan volt, mivel egy nagyértékű, fajtiszta kutyáról volt szó.

A kutyát végül az ebay-en értékesítették 750 euróért (kb. 237 ezer forintért) a rendőrként dolgozó Michaela Jordannak. Mint a nő a helyi lapoknak elmondta, eleinte kétkedett a hirdetés valódiságában, de mivel a város állt mögötte, végül belement.

Egy héttel a kutya átvétele után viszont kiderült, hogy a mopsznak szemgyulladása van, amiről szó sem volt a hirdetésben, ahol kifejezetten egészségesként hirdették Eddát. A kutyát négyszer kellett ezután megműteni, az egyik vészhelyzet ráadásul éppen karácsonykor adódott, amikor több mint 100 kilométert kellett fele utazni. Jordan úgy érzi, átverték, ugyanis nagyon kevéssel a vásárlás után már több mint 1800 eurót kellett költenie a kutyára, ezért jogi lépéseket tett Ahlen városával szemben. (DW)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt