Egymillió dollárt ajánl az amerikai kormány annak, aki megmondja, hol van Oszama bin Laden fia

2019 március 1., péntek 6:43
93

Az amerikai hatóságok szerint Hamza Bin Laden az al-Káida terrorszervezet vezetőjévé lépett elő, és valahol az afgán-pakisztáni határon tanyázhat, de azt nem tudják pontosan, hol. Az elmúlt években több videó- és hangfelvételt is megjelentetett, amiken az Egyesült Államok és annak nyugati szövetségesei elleni támadásokra szólítja fel a követőit, hogy ezzel álljanak bosszút apja haláláért.

Hamza Bin Laden 30 éves lehet, az Egyesült Államok két éve tartja számon nemzetközi terroristaként. Az amerikai külügyminisztérium szerint nemrég elvette annak a Mohammed Attának a lányát, aki a szeptember 11-i merényleteknél az egyik gépeltérítőként belevezette a gépet a World Trade Centerbe.

Oszama Bin Laden a leveleiben is írt arról, hogy Hamza a kedvenc fia, aki egyszer átveheti a vezetői helyét az al-Káidában. Most az külügyminisztérium egymillió dollárt fizet annak, aki megmondja, hol van. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt