Eljátszhatta elrablását egy amerikai férfi, csak hogy ne kelljen megfizetnie tartozását

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A New York-i rendőrség gyanúja szerint a 60 éves Robert Brandel eljátszatta az elrablását, hogy így ússza meg tartozásai kifizetését. A férfit a saját kisteherautója hátuljában találták meg Buffalo városában, kezét és lábát ragasztószalaggal kötötték össze. 

A rendőröknek azt mondta, hogy két fegyveres férfi rabolta el két nappal korábban. A rendőrök viszont gyanút fogtak, mert a férfi nyugodtnak, frissen borotváltnak és tisztának tűnt. A nyomozás hamar átterelődött arra a gyanúra, hogy Brandel az 50 ezer dolláros adóssága elől menekült: a férfi ugyanis belekeveredett egy online fogadási csoportba, ahol az NFL döntőjére, a Super Bowlra fogadott. 

Brandel azt állította, hogy hétfőn ment felvenni autójával a két férfit, akik részt vettek a fogadásban. A két férfi viszont fegyvert fogott rá elmondása szerint, majd elvették tőle a 16 ezer dollárját. Utána két napon keresztül arra kényszerítették, hogy hajtson körbe-körbe New York államban, utána pedig otthagyták megkötözve egy autóparkolóban. 

A rendőrség viszont gyanakodni kezdett, végül pedig ellene emeltek vádat, csalásért és hamis feljelentéséért. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.