Eljátszhatta elrablását egy amerikai férfi, csak hogy ne kelljen megfizetnie tartozását

külföld
2019 március 01., 10:41
comments 41

A New York-i rendőrség gyanúja szerint a 60 éves Robert Brandel eljátszatta az elrablását, hogy így ússza meg tartozásai kifizetését. A férfit a saját kisteherautója hátuljában találták meg Buffalo városában, kezét és lábát ragasztószalaggal kötötték össze.

A rendőröknek azt mondta, hogy két fegyveres férfi rabolta el két nappal korábban. A rendőrök viszont gyanút fogtak, mert a férfi nyugodtnak, frissen borotváltnak és tisztának tűnt. A nyomozás hamar átterelődött arra a gyanúra, hogy Brandel az 50 ezer dolláros adóssága elől menekült: a férfi ugyanis belekeveredett egy online fogadási csoportba, ahol az NFL döntőjére, a Super Bowlra fogadott.

Brandel azt állította, hogy hétfőn ment felvenni autójával a két férfit, akik részt vettek a fogadásban. A két férfi viszont fegyvert fogott rá elmondása szerint, majd elvették tőle a 16 ezer dollárját. Utána két napon keresztül arra kényszerítették, hogy hajtson körbe-körbe New York államban, utána pedig otthagyták megkötözve egy autóparkolóban.

A rendőrség viszont gyanakodni kezdett, végül pedig ellene emeltek vádat, csalásért és hamis feljelentéséért. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.