Fia és unokája okozott botrányt egy 70 éves férfi kivégzésén Texasban

külföld
2019 március 02., 05:43
comments 170

Két férfit, apát és fiát tartóztattak le Texasban, miután balhézni kezdtek egy kivégzésen. A texasi hatóságok a 70 éves Billie Wayne Coble-t ölték meg méreginjekcióval, a botrányt okozó két férfi az idős férfi fia és unokája volt. 

Coble közel 30 éve volt a halálsoron, korábbi felesége szüleinek és testvérének meggyilkolásáért ítélték el.  A beszámolók szerint fia és unokája, Gordon Wayne és Dalton erőszakossá vált a kivégzés alatt, amit a helyszínen tekintettek volna meg. Káromkodtak és dühkitörésük volt, ezért előállították őket, végül pedig ezer dolláros óvadék megfizetése után távozhattak. A halálra ítélt férfi jelenlegi felesége is felfordulást okozott, de ellene nem emeltek vádat. 

A halálbüntetés 1982-es visszaállítása óta Coble volt a legidősebb elítélt, akit Texas állam kivégzett. A vietnami háborút is megjárt férfit 1989-ben ítélték el korábbi felesége rokonainak meggyilkolásáért. Coble a beszámolók szerint korábban elrabolta akkori feleségét, mivel dühítette, hogy lassan halad a válásuk. Emiatt is őrizetbe került, majd pár nappal azután, hogy óvadékkal szabadult, meggyilkolta a felesége szüleit és testvérét. 

A kivégzés során fia és unokája megrúgott másokat a nézők számára fenntartott szobában, miközben Gordon Wayne a kivégző szobát elválasztó ablakot is ütötte. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.