Fia és unokája okozott botrányt egy 70 éves férfi kivégzésén Texasban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Két férfit, apát és fiát tartóztattak le Texasban, miután balhézni kezdtek egy kivégzésen. A texasi hatóságok a 70 éves Billie Wayne Coble-t ölték meg méreginjekcióval, a botrányt okozó két férfi az idős férfi fia és unokája volt. 

Coble közel 30 éve volt a halálsoron, korábbi felesége szüleinek és testvérének meggyilkolásáért ítélték el.  A beszámolók szerint fia és unokája, Gordon Wayne és Dalton erőszakossá vált a kivégzés alatt, amit a helyszínen tekintettek volna meg. Káromkodtak és dühkitörésük volt, ezért előállították őket, végül pedig ezer dolláros óvadék megfizetése után távozhattak. A halálra ítélt férfi jelenlegi felesége is felfordulást okozott, de ellene nem emeltek vádat. 

A halálbüntetés 1982-es visszaállítása óta Coble volt a legidősebb elítélt, akit Texas állam kivégzett. A vietnami háborút is megjárt férfit 1989-ben ítélték el korábbi felesége rokonainak meggyilkolásáért. Coble a beszámolók szerint korábban elrabolta akkori feleségét, mivel dühítette, hogy lassan halad a válásuk. Emiatt is őrizetbe került, majd pár nappal azután, hogy óvadékkal szabadult, meggyilkolta a felesége szüleit és testvérét. 

A kivégzés során fia és unokája megrúgott másokat a nézők számára fenntartott szobában, miközben Gordon Wayne a kivégző szobát elválasztó ablakot is ütötte. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.