Kósa a kormányplakátokról: Junckert nem is bíráljuk. Nem isiászozunk, nem azzal jövünk, hogy az Elnök Úr az európai adóelkerülés luxemburgi atyja

Nem számít arra, hogy a Fideszt kizárnák az Európai Néppártból, mondta az atv.hu-nak Kósa Lajos. Nem érti a kormányzati kampányt ért kritikákat, és azt követő frakcióból való kizárásra tett indítványokat. Kósa szerint ezzel azt üzenik

"hogy néppárti politikust nem lehet bírálni, mert azt azonnal a Néppárt kizárással fenyegeti? Nonszensz!"

Hogy a Fidesz néppárti politikust, Jean Claude-Junckert bírálja plakátjain, Kósa úgy reagált, hogy

"nem bíráljuk. Nem isiászozunk, nem azzal jövünk, hogy az Elnök Úr az európai adóelkerülés luxemburgi atyja, nem vonunk mérleget annak kapcsán, hogy az ő elnöksége idején hagyják el a britek az uniót, viszont jönnek be millió számra ellenőrizetlenül a migránsok. Csupán elmondjuk, hogy milyen álláspontot képviselnek. Nem értünk egyet Juncker úrral. Ez csak ennyit jelent".

Hozzátette: "ha bármelyik politikus azt képviseli az Európai Unióban, hogy a politikai vitának nincs helye a demokráciában, az egy különös felfogás. 

Nekünk van már tapasztalatunk hasonló vélekedésről, azt a rendszert kommunista diktatúrának hívták.” 

Az atv.hu munkatársának közbevetésére, hogy a kommunista diktatúrához hasonlítja a Juncker vezette Európai Bizottságot, azt felelte, hogy "eszembe sincs! Csak azt mondjuk, hogy vigyázzunk vele, mert az a rendszer, ahol a politikai vitának nincs helye, az nagyon nem hasonlít a demokráciához".


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.