Kósa a kormányplakátokról: Junckert nem is bíráljuk. Nem isiászozunk, nem azzal jövünk, hogy az Elnök Úr az európai adóelkerülés luxemburgi atyja

2019 március 2., szombat 14:22
175

Nem számít arra, hogy a Fideszt kizárnák az Európai Néppártból, mondta az atv.hu-nak Kósa Lajos. Nem érti a kormányzati kampányt ért kritikákat, és azt követő frakcióból való kizárásra tett indítványokat. Kósa szerint ezzel azt üzenik

"hogy néppárti politikust nem lehet bírálni, mert azt azonnal a Néppárt kizárással fenyegeti? Nonszensz!"

Hogy a Fidesz néppárti politikust, Jean Claude-Junckert bírálja plakátjain, Kósa úgy reagált, hogy

"nem bíráljuk. Nem isiászozunk, nem azzal jövünk, hogy az Elnök Úr az európai adóelkerülés luxemburgi atyja, nem vonunk mérleget annak kapcsán, hogy az ő elnöksége idején hagyják el a britek az uniót, viszont jönnek be millió számra ellenőrizetlenül a migránsok. Csupán elmondjuk, hogy milyen álláspontot képviselnek. Nem értünk egyet Juncker úrral. Ez csak ennyit jelent".

Hozzátette: "ha bármelyik politikus azt képviseli az Európai Unióban, hogy a politikai vitának nincs helye a demokráciában, az egy különös felfogás. 

Nekünk van már tapasztalatunk hasonló vélekedésről, azt a rendszert kommunista diktatúrának hívták.” 

Az atv.hu munkatársának közbevetésére, hogy a kommunista diktatúrához hasonlítja a Juncker vezette Európai Bizottságot, azt felelte, hogy "eszembe sincs! Csak azt mondjuk, hogy vigyázzunk vele, mert az a rendszer, ahol a politikai vitának nincs helye, az nagyon nem hasonlít a demokráciához".


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt