Szegény Orbán Viktornak szinte alig maradt tere Brüsszel szidására a közmédia buzgó riportere mellett

Az Index vette a fáradtságot, hogy végigolvassa a múlt heti, Kossuth Rádióban lement Orbán-interjú leiratát a miniszterelnök honlapján, és így vették észre, hogy még a szokottnál is erősebb 'kérdéssel' állt elő a miniszterelnök állandó felkérdezője, Nagy Katalin. 

A közmédia (!) műsorában a kérdés a nagy nemzetközi felháborodást kiváltó kormányzati kampány volt, egy ponton pedig Nagyből kitört az alábbi kérdés: 

„Úgy fogalmazott Jean-Claude Juncker még a hét elején, hogy gyűlöletkeltő a kampány. Gyűlöletkeltő dolgot nem nagyon találni benne, valóban leleplező és szembesítő. Nyilván nem lehet jó érzés szembesülni azzal öt év után, hogy az a politika, amit a brüsszeli vezetés folytatott, nem volt eredményes, és azt nemcsak úgy légből kapva állíthatják a választók, hanem látják az eredményét.”

Orbán 'válaszában' arról beszélt, hogy az európai elit jól láthatóan elszokott attól, hogy szabad róluk bíráló dolgokat mondani. Majd kicsivel később így folytatta: „a szovjet időkben volt olyan, hogy nem lehetett beszélni arról, hogy a helyzet milyen. A helyzet rossz”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.