Szegény Orbán Viktornak szinte alig maradt tere Brüsszel szidására a közmédia buzgó riportere mellett

Több 444 videó?
Szeretném

Az Index vette a fáradtságot, hogy végigolvassa a múlt heti, Kossuth Rádióban lement Orbán-interjú leiratát a miniszterelnök honlapján, és így vették észre, hogy még a szokottnál is erősebb 'kérdéssel' állt elő a miniszterelnök állandó felkérdezője, Nagy Katalin. 

A közmédia (!) műsorában a kérdés a nagy nemzetközi felháborodást kiváltó kormányzati kampány volt, egy ponton pedig Nagyből kitört az alábbi kérdés: 

„Úgy fogalmazott Jean-Claude Juncker még a hét elején, hogy gyűlöletkeltő a kampány. Gyűlöletkeltő dolgot nem nagyon találni benne, valóban leleplező és szembesítő. Nyilván nem lehet jó érzés szembesülni azzal öt év után, hogy az a politika, amit a brüsszeli vezetés folytatott, nem volt eredményes, és azt nemcsak úgy légből kapva állíthatják a választók, hanem látják az eredményét.”

Orbán 'válaszában' arról beszélt, hogy az európai elit jól láthatóan elszokott attól, hogy szabad róluk bíráló dolgokat mondani. Majd kicsivel később így folytatta: „a szovjet időkben volt olyan, hogy nem lehetett beszélni arról, hogy a helyzet milyen. A helyzet rossz”.