Tarlós: A parkolási díjaknak a tömegközlekedés büdzséjében lenne a helyük

Budapest
2019 március 02., 13:48
comments 71

Nem a kerületi parkolóórákat ellenőrizgeti a miniszterelnök. "Másról van szó," mondta a főpolgármester az atv.hu-nak a Válasz Online-on pénteki interjúra reagálva. Ebben Tarlós István elmondta, hogy újraindulása előtt egy 16 pontos feltétellistával állt Orbán Viktor elé, amiből 15 teljesült. A miniszterelnök a budapesti parkolási ügyek rendbetételét visszadobta. Tarlós szerint "kezelhetetlen" politikai feszültséget eredményezett volna, ha kitart követelése mellett. Most az atv.hu-nak kijelentette: nem jó, hogy 23-féleképpen működik a díjszedés. Szerinte 

"a parkolási díjaknak a tömegközlekedés büdzséjében lenne a helyük". 

A központosítást a kerületek ellenzik, mindegyik saját hatáskörben akarja tudni az ügyet, mondta. Tarlós hozzátette: ez az a "kezelhetetlennek" nevezett politikai feszültség, amit Orbán nem akart felvállalni. 

"Ezért nem tudta megoldani a miniszterelnök a kérését, és nem azért, mintha a mostani dezorganizált parkolási díjbeszedéssel "annyira egyet értene", 

zárta a beszélgetést.

A budapesti parkolás sötét ügyeiről februárban publikáltunk filmet, amiben bemutattuk, hogy becsületes emberek számára elképzelhetetlen financiális szabályozatlansággal szedik be az autósok pénzét. 

Sorszám nélkül parkolójegyekkel igazolják a kifizetéseket, kikötik a parkolóórák elektronikus távfelügyeletét, kiiktatják a bankkártyás fizetést, egyesek rendszeresen kipakolják a kasszát, családi kötelékbe rendezett átláthatatlan céghálón keresztül leszívják az összes látható bevételt, sőt valahol még annál is többet, majd fantom és offshore cégekkel elkerülik az adófizetést. Közben a kerületi közszolgák maguknak és barátaiknak VIP parkolási listákat állítanak fel, hogy ne kelljen díjat fizetniük. 

De a lényeg, hogy az MSZP és a Fidesz közös támogatásával 25 éve ugyanazok a szereplők, ugyanazokkal  a módszerekkel zsebelik ki Budapestet, és keserítik meg a lakosok életét. Egyetlen dolog változik, mégpedig az hogy évről évre egyre több és több pénz tűnik el a rendszerből. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt