Több tíz kilót szedett fel magára az egyik leginkább keresett spanyol drogkereskedő

Bulgáriában elfogták az egyik leginkább keresett spanyol drogkereskedőt, aki több tíz kilót felszedve megváltoztatta külsejét, és Venezuelába készült szökni - közölte szombaton a spanyol polgárőrség.

A tájékoztatás szerint a férfi, akit csak a J.S.A. kezdőbetűkkel neveztek meg, jelentős szerepet játszott egy kiterjedt bűnszövetkezetben, amely a Latin-Amerikából érkező nagy mennyiségű kábítószert terítette Európában, illetve a kapott pénzt tisztára mosta.

A Madridban kiadott közlemény szerint 2013 óta körözték a hatóságok, és egyike volt a spanyol csendőrség, a Guardia Civil által körözött tíz legjelentősebb bűnözőnek. Idén február elején a bulgáriai Várnában bukkantak rá a szökött bűnözők felkutatására szakosodott spanyol ügynökök.

A Guardia Civil szerint nem volt kizárható, hogy fegyvert visel. Az álcázásként mintegy ötven kiló túlsúlyt felszedő kábítószer-kereskedő őrizetbe vételekor hamis spanyol papírokkal próbálta igazolni magát, és a közlemény szerint azt tervezte, hogy a következő napokban elhagyja Bulgáriát és Venezuelába utazik. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.