Több tíz kilót szedett fel magára az egyik leginkább keresett spanyol drogkereskedő

Bulgáriában elfogták az egyik leginkább keresett spanyol drogkereskedőt, aki több tíz kilót felszedve megváltoztatta külsejét, és Venezuelába készült szökni - közölte szombaton a spanyol polgárőrség.

A tájékoztatás szerint a férfi, akit csak a J.S.A. kezdőbetűkkel neveztek meg, jelentős szerepet játszott egy kiterjedt bűnszövetkezetben, amely a Latin-Amerikából érkező nagy mennyiségű kábítószert terítette Európában, illetve a kapott pénzt tisztára mosta.

A Madridban kiadott közlemény szerint 2013 óta körözték a hatóságok, és egyike volt a spanyol csendőrség, a Guardia Civil által körözött tíz legjelentősebb bűnözőnek. Idén február elején a bulgáriai Várnában bukkantak rá a szökött bűnözők felkutatására szakosodott spanyol ügynökök.

A Guardia Civil szerint nem volt kizárható, hogy fegyvert visel. Az álcázásként mintegy ötven kiló túlsúlyt felszedő kábítószer-kereskedő őrizetbe vételekor hamis spanyol papírokkal próbálta igazolni magát, és a közlemény szerint azt tervezte, hogy a következő napokban elhagyja Bulgáriát és Venezuelába utazik. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.