Több tízezren tüntettek az olasz kormány ellen Milánóban

külföld
2019 március 02., 19:26
comments 98

Tavaly május óta nem mentek ennyien utcára Milánóban: a szombati kormányellenes megmozdulás szervezői szerint több mint kétszázezer álltak ki, hogy a kabinet migránsellenességet szító politikája ellen tiltakozzanak. Civilszervezetek, baloldali politikusok és több szakszervezet is felvonult a megmozduláson, aminek mottója "Az elsők az emberek!" volt. Ezzel Matteo Salvini belügyminiszter, a Liga vezetőjének "Elsők az olaszok!" szlogenjére reagáltak.

photo_camera Fotó: Jacques Pion/Hans Lucas

Milánó polgármestere, Giuseppe Sala szerint vízválasztó demonstráció volt a városban:

"Milánó városa válhat annak a másik Olaszországnak a vezető erejévé, amely nem kíván a kormány keltette félelemben élni".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.