14 évig tartó bujkálás után elfogták a nápolyi maffiavezért

külföld
2019 március 03., 09:06
comments 103
Marco Di Lauro az Europol körözési adatbázisában
photo_camera Marco Di Lauro az Europol körözési adatbázisában Fotó: Europol - közkincs

Marco Di Lauro 14 éve, 24 éves kora óta volt szökésben az olasz hatóságok elől. A most 38 éves maffiózót szombaton, harc nélkül fogták el szerény otthonában Nápoly Chiaiano kerületében. Amikor rajta ütöttek, két macskája társaságában éppen tésztát ebédelt.

Az akcióban 150 rendőr vett részt.

Antonio De Iesu nápolyi rendőrfőnök szerint "szokatlan aktivitás" vezette nyomra a rendőröket. Di Lauro otthonában nem találtak fegyvert, pénzből is csupán egy keveset. De Iesu nem fejtette ki, hogy mire gondolt "szokatlan aktivitás" alatt, a Guardian szerint azonban nem sokkal Di Lauro elfogása előtt adta fel magát Salvatore Tamburrino. Tamburrinó Di Lauro embere volt, a saját bevallása szerint agyonlőtte feleségét, Norina Mattuozzót, ezért adta fel magát a rendőrségen.

Lauro ellen 2006-ban adtak ki elfogató parancsot, azóta Olaszország négy legkeresetebb bűnözője közé is bekerült. Ő Paolo Di Lauro, a nápolyi maffia, a Camorra egyik klánvezérének negyedik fia. A szicíliai maffiavezér, Matteo Messina Denaro után őt tartották az ország második legveszélyesebb bűnözőjének. Di Laurónak kilenc fivére van, ők vagy halottak, vagy börtönben vannak már.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.