A neves ciprusi ügyvéd megvette a Cyprus Mailt, hogy törölje az archívumából a korrupciós ügyéről szóló híreket

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

"Boldogan jelenthetjük, hogy jelentős befektetést sikerült biztosítanunk a cégnek, mely segíteni fogja a növekedésünket és terjeszkedésünket" - jelentette be a kevés létező független ciprusi lap, az angol nyelvű Mail egyik igazgatója a lap munkatársainak, hogy az újságban részesedést szerzett a neves limasszoli ügyvéd, Andreas Neocleous.

Valójában a hír korántsem ennyire örömteli:

Neocleous az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós botrányának főszereplőjeként ugyanis első lépésben egyből törölte az újság archívumából az összes önmagáról szóló cikket. Neocleous ügyvédi irodája ellen 2015-ben kezdeményezett nyomozást a ciprusi főügyész, Costas Clerides, akinek a gyanúja szerint Neocleous irodája fizethette le a főügyész helyettesét, Rikkos Erotokritout.

A bíróság 2017-ben vesztegetés és hatalommal való visszaélés miatt összesen 5 év börtönre ítélte Erotokritout, Neocleous fiát pedig 2,5 évre. Utóbbi büntetését Neocleous jóbarátja, Nicos Anastasiades ciprusi elnök 2018-ban elengedte. (Via OCCRP)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.