Álprofilokkal zaklatott egy házaspárt egy 17 éves nemeshanyi lány

bűnügy
2019 március 04., 12:11
comments 108

Egy 17 éves nemeshanyi lány 2018 júniusában az „egyik internetes közösségi oldalon” egy házaspárt zaklatott:

  • A férfi személyes adatait felhasználva álprofilt hozott létre a férfi nevében, és sértő, fenyegető üzeneteket küldött a feleségnek, hogy megfélemlítse.
  • Emellett egy újabb névvel létrehozott egy másik álprofilt, amiről pedig a férj munkakörével összefüggésben írt az üzenőfalára becsületsértő bejegyzéseket.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök előállították a 17 éves lányt állítottak elő a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki zaklatás megalapozott gyanújával.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a szükséges eljárást elvégezte, és az ügy iratait átadták az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt