Népszava: a vonuló tűzoltók ötöde hiányzik

Szinte senki sem jelentkezik a képzésre, miközben egyre többen szerelnek le, súlyos létszámhiány sújtja a tűzoltóságokat, írja a Népszava. A lap információi szerint 

a vonuló állomány átlagosan 15-20 százaléka hiányzik.

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet  társelnöke, Antalfi Zsolt szerint Budapesten van olyan kerület, ahol a hatvanfős vonulós állomány három csoportjából 3-4 tűzoltó hiányzik. Elmondása szerint míg régen százával jelentkeztek, és komoly szűrés után választották ki az újoncokat, most már senki sem jelentkezik. Antalfi szerint a keresetük egy gyári munkásét sem éri már el, miközben "az eszközeink elavultak, így kell vagyont és életeket mentenünk."

A Népszava megkeresésére a Katasztrófavédelem tagadta a létszámhiányról szóló híreket, sőt, szerintük nemhogy folyamatos a jelentkezés a képzésre, de arra "elmúlt években országos átlagban három-ötszörös túljelentkezés volt a jellemző." Igaz, a lapnak küldött válaszban sem az állomány számáról és betöltetlen álláshelyekről nem írtak. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.