Népszava: a vonuló tűzoltók ötöde hiányzik

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szinte senki sem jelentkezik a képzésre, miközben egyre többen szerelnek le, súlyos létszámhiány sújtja a tűzoltóságokat, írja a Népszava. A lap információi szerint 

a vonuló állomány átlagosan 15-20 százaléka hiányzik.

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet  társelnöke, Antalfi Zsolt szerint Budapesten van olyan kerület, ahol a hatvanfős vonulós állomány három csoportjából 3-4 tűzoltó hiányzik. Elmondása szerint míg régen százával jelentkeztek, és komoly szűrés után választották ki az újoncokat, most már senki sem jelentkezik. Antalfi szerint a keresetük egy gyári munkásét sem éri már el, miközben "az eszközeink elavultak, így kell vagyont és életeket mentenünk."

A Népszava megkeresésére a Katasztrófavédelem tagadta a létszámhiányról szóló híreket, sőt, szerintük nemhogy folyamatos a jelentkezés a képzésre, de arra "elmúlt években országos átlagban három-ötszörös túljelentkezés volt a jellemző." Igaz, a lapnak küldött válaszban sem az állomány számáról és betöltetlen álláshelyekről nem írtak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.