A magánszférában elképzelhetetlen módon emelkednek a főbürokraták fizetései

2019 március 5., kedd 6:40
187

Márciustól minimum 1,3 millió forintot, de akár 1,65 milliót is kereshetnek a magyar közigazgatás legszerencsésebb emberei, a helyettes államtitkárok. Ahogy a hírről beszámoló Blikk megjegyzi, ezek a fontos eberek nemcsak a bürokráciacsökkentésből maradtak ki teljesen, azaz közülük egyetlen egyet sem bocsátottak el, hanem most még a fizetésüket is megemelik.

Eddig a helyettes államtitkári fizetések 748-932 ezer forint közözz mozogtak, így most elképzelhető, hogy lesz közöttük olyan is, akinek a márciustól érvényes emelésnek köszönhetően megduplázódik a fizetése.

Ez ráadásul azt is jelenti, hogy lehetnek olyan helyettes élllamtitkárok, akik a főnöküknél is többet fognak keresni, mivel a az államtitkárok fizetése csak 1 millió 296 ezer forint.

A helyettes államtitkárokhoz hasonlóan jól járnak a miniszteri biztosok is, akik szintén 1,3-1,65 milliót kereshetnek majd, a kormánybiztosok és a közigazgatási államtitkárok fizetése pedig 1,5-1,9 millió lesz. A Blikk számításai szerint az adófizetőknek ezek az emelések akkor is 870 millió forintjukba kerülnek évente, ha mindenki csak a lehető legkisebb emelést kapja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt