A magánszférában elképzelhetetlen módon emelkednek a főbürokraták fizetései

gazdaság
2019 március 05., 07:40

Márciustól minimum 1,3 millió forintot, de akár 1,65 milliót is kereshetnek a magyar közigazgatás legszerencsésebb emberei, a helyettes államtitkárok. Ahogy a hírről beszámoló Blikk megjegyzi, ezek a fontos eberek nemcsak a bürokráciacsökkentésből maradtak ki teljesen, azaz közülük egyetlen egyet sem bocsátottak el, hanem most még a fizetésüket is megemelik.

Eddig a helyettes államtitkári fizetések 748-932 ezer forint közözz mozogtak, így most elképzelhető, hogy lesz közöttük olyan is, akinek a márciustól érvényes emelésnek köszönhetően megduplázódik a fizetése.

Ez ráadásul azt is jelenti, hogy lehetnek olyan helyettes élllamtitkárok, akik a főnöküknél is többet fognak keresni, mivel a az államtitkárok fizetése csak 1 millió 296 ezer forint.

A helyettes államtitkárokhoz hasonlóan jól járnak a miniszteri biztosok is, akik szintén 1,3-1,65 milliót kereshetnek majd, a kormánybiztosok és a közigazgatási államtitkárok fizetése pedig 1,5-1,9 millió lesz. A Blikk számításai szerint az adófizetőknek ezek az emelések akkor is 870 millió forintjukba kerülnek évente, ha mindenki csak a lehető legkisebb emelést kapja.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.