Egy cseh férfi kitalálta, hogy oroszlánokat fog pároztatni a hátsó kertjében, tragédia lett a vége

ÁLLAT
2019 március 05., 14:34
comments 221

Egy cseh férfit halálosan megsebzett az oroszlán, amelyet egy ketrecben tartott a családi háza hátsó kertjében a kis kelet-csehországi faluban, Zdechovban. A férfi 2016-ban tett szert egy férfi és egy női oroszlánra, majd egy ketrecbe dugta és pároztatni kezdte őket.

A hatóságok már korábban is megbírságolták a férfit, amiért illegálisan végezte az oroszlánok pároztatását, és a ketreces tartásra sem volt engedélye. Hiába, a cseh törvények értelmében addig nem lehetett erőszakkal elvenni tőle az állatokat, amíg nem bizonyosodik be, hogy kegyetlenül bánik velük.

Pedig a környéken rengeteg gondot okozott az oroszlános férfi, tavaly nyáron például pórázon sétáltatta az egyik oroszlánt a faluban, az oroszlán pedig “összeütközött” egy biciklissel.

Úgy tűnik, a fura állattartás eddig tartott: a férfit a minap halálra sebezte az egyik oroszlán a ketrecben, a kiérkező rendőrök pedig lelőtték mindkét állatot, hogy hozzáférjenek a sérült férfi testéhez.

“Ez feltétlenül szükséges volt, hogy hozzáférhessünk” - indokolta az állatok lelövését a helyi rendőrség szóvivője. “A mai eset talán segít megoldani ezt a régóta tartó problémát” - nyilatkozta a település polgármestere.

Így is lehet fogalmazni, végülis, mindenki meghalt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.