Szél Bernadett azt gondolta, fontosabbak a fóti gyermekotthon lakói, mint az államtitkárral beszélgető urak

POLITIKA
2019 március 05., 15:59

Az LMP egykori társelnöke a Parlament folyosóján próbálta rávenni a fóti gyermekotthonért felelős államtitkárt, Fülöp Attilát, hogy válaszoljon az intézmény bezárásával kapcsolatos kérdéseire. A gyermekotthon „kitagolásával” kapcsolatban Szél Bernadett korábban számtalan módon próbált választ kapni az államtitkártól, eddig mindhiába. Kedden aztán a kollégáival beszélgető Fülöpöt kamera előtt faggatta arról, eldöntött kérdés-e a gyermekotthon bezárása. Választ nem kapott, de többször megkérték, hogy ne zavarja őket a megbeszélésben, mire Szél azt mondta:

„Szeretném, ha válaszolna! A gyerekek fontosabbak, mint az urak, akikkel most ön van, azt gondolom.” Mire egyikük, Gödöllő és környéke fideszes országgyűlési képviselője, Vécsey László azt felelte: „Ezt kikérjük magunknak!”

link Forrás

Majd a videójával venni kezdte Szélt, és Fülöp Attilához fordult: „Államtitkár úr, javasolhatnám, hogy a beszélgetésünket úgy fejezzük be, hogy ne zavarjon itt a képviselő asszony?”

Az Emmi szerint az év első felében zár be a fóti gyermekközpont, az ott gondozott gyermekeket négy településen helyezik el. Zalaegerszegen és Kalocsán euró­pai uniós forrásból megvalósuló új, korszerű férőhelyeket kapnak. A gyermekotthon bezárását eredetileg 2018 közepére tervezték, de sokáig nem lehetett tudni, hogy a gyereket hol helyezik el. Az akkori tervek között szerepelt, hogy az épület kastélyként működik tovább.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.