Szél Bernadett azt gondolta, fontosabbak a fóti gyermekotthon lakói, mint az államtitkárral beszélgető urak

2019 március 5., kedd 15:59
265

Az LMP egykori társelnöke a Parlament folyosóján próbálta rávenni a fóti gyermekotthonért felelős államtitkárt, Fülöp Attilát, hogy válaszoljon az intézmény bezárásával kapcsolatos kérdéseire. A gyermekotthon „kitagolásával” kapcsolatban Szél Bernadett korábban számtalan módon próbált választ kapni az államtitkártól, eddig mindhiába. Kedden aztán a kollégáival beszélgető Fülöpöt kamera előtt faggatta arról, eldöntött kérdés-e a gyermekotthon bezárása. Választ nem kapott, de többször megkérték, hogy ne zavarja őket a megbeszélésben, mire Szél azt mondta: 

„Szeretném, ha válaszolna! A gyerekek fontosabbak, mint az urak, akikkel most ön van, azt gondolom.” Mire egyikük, Gödöllő és környéke fideszes országgyűlési képviselője, Vécsey László azt felelte: „Ezt kikérjük magunknak!” 

Majd a videójával venni kezdte Szélt, és Fülöp Attilához fordult: „Államtitkár úr, javasolhatnám, hogy a beszélgetésünket úgy fejezzük be, hogy ne zavarjon itt a képviselő asszony?”

Az Emmi szerint az év első felében zár be a fóti gyermekközpont, az ott gondozott gyermekeket négy településen helyezik el. Zalaegerszegen és Kalocsán euró­pai uniós forrásból megvalósuló új, korszerű férőhelyeket kapnak. A gyermekotthon bezárását eredetileg 2018 közepére tervezték, de sokáig nem lehetett tudni, hogy a gyereket hol helyezik el. Az akkori tervek között szerepelt, hogy az épület kastélyként működik tovább.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt