Vádat emeltek egy nevelőszülő ellen, aki rendszeresen verte a rá bízott gyerekeket

2019 március 5., kedd 7:06

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a gondozására bízott három kiskorú gyermeket otthonában rendszeresen megverte.

A férfi nevelőszülői feladatokat látott el berettyóújfalui házában. A három kiskorú gyermek( 10, 7, illetve 6 évesek), akik testvérek voltak, 2014 januárjában, illetve 2014 májusában kerültek hozzá.

A gyerekek csak azután mertek beszélni a bántalmazásokról, hogy a férfi egészségi állapotának megromlása miatt kérte nevelőszülői jogviszonyának megszüntetését, amit az illetékes hatóság 2017. június 15-én szüntetett meg. A három kiskorú gyerek ekkor került másik nevelőszülőhöz, Nádudvarra.

A gyerekek új gondozójuknak mondták el, mi történt velük az előző helyen: 2014 májusa és 2017 áprilisa között a férfi nevelési, fegyelmezési célból rendszeresen megverte őket puszta kézzel, bőrszíjjal, illetve légycsapóval. 

Arra is volt példa, hogy a 10 éves gyermeket utasította, hogy verje meg a 7 éves testvérét.A vádlott testszerte ütötte a gyerekeket, ha voltak is rajtuk sérülések, azzal orvoshoz nem fordultak, arról nem beszéltek senkinek. Az ügyészség megállapította, hogy a férfi magatartásával a három kiskorú sértett testi, értelmi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. (Ügyészség)