A kormány ad még pár száz milliót a TIBEK-nek

Egy friss kormányhatározat a központi költségvetés terhére 639 millió forintot, 2020-tól kezdve pedig évente 282,6 milliót ad a Terrorelhárítási Informá­ciós és Bűnügyi Elemző Központra.

A titkosszolgálatot, egyben az ország második terrorelhárítási központját 2016. június 7-én hozta létre a Parlament a terrorellenes törvénycsomag elfogadásával. A központ feladata a terrorizmussal és a szervezett bűnözéssel kapcsolatos információk összegzése és elemzése, de elrendelhet titkos információgyűjtést (lehallgatást) is.

A TEK munkatársa járőrözik a Parlament előtti Kossuth téren 2016. március 22-én, miután a reggeli brüsszeli robbantások nyomán Magyarországon ideiglenesen elrendelték a terrorkészültség kettes, magas fokozatát.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Elvileg idén készülnek el az építészeti munkálatai a XI. kerületi Fehérvári út 70. szám alatti ingatlannak, ahová az Alkotmányvédelmi Hivatal, a TIBEK és a Kormányzati Adatközpont költözik. A beruházásra tavaly 10,7 milliárd forintot, idén 5 milliárdot szántak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.