A szakszervezet szerint sikeres volt a figyelmeztető sztrájk a Hankooknál

POLITIKA
2019 március 06., 07:19
comments 35

"Sikeres volt a VDSZ által szervezett kétórás figyelmeztető sztrájk a Hankook dunaújvárosi gumigyárában" - írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a VDSZ, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége.

Tájékoztatásuk szerint hajnali 5 és hét óra között "több mint ezer ember nem dolgozott, elsötétültek a képernyők, nem folyt érdemi termelés". Közleményük szerint "kudarcot vallott a gyárvezetés szándéka, semmilyen presszióval nem tudták rábeszélni az embereket a munkavégzésre".

Székely Tamás, a VDSZ elnöke ezek alapján azt reméli, hogy a figyelmeztető sztrájk sikere "ráébresztette a gyár vezetését arra, hogy vegyék komolyan a munkavállalók 2018-re vonatkozó bérkövetelését".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.