Egyre kevesebb a háziorvos a rendelőkben és az ügyeleteken

Egészségügy
2019 március 06., 19:33
comments 319

Az RTL Híradó riportja szerint egyre kevesebb az orvos a háziorvosi rendelőkben és az ügyeleteken: a februári adatok szerint 344 háziorvosi rendelőben tartósan (legalább fél éve) nincs orvos, több mint 50 praxist az elmúlt egy évben zártak be. A riportben mutatják Hosszúpályit, ahol már csak nappal lehet háziorvoshoz menni, az ügyelet ősszel megszűnt, tíz másik településsel együtt Devecserre kell járni, van olyan település, ami 30 km-re van. Frissítés: mint a Magyar Hang cikkéből kiderül, nem Devecserre, hanem Derecskére kell járni.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete szerint a gyerekorvosi rendelőkben még nagyobb gond az orvoshiány. Horváth Ildikó, az Emmi egészségügyi államtitkára azt mondta, folyamatosan támogatják azokat az orvosokat, akik tartósan üres praxist vesznek át, „a praxisbetöltési pályázat most is nyitva van, sikeres”, tavaly több mint 100 ilyen praxist be tudtak ezzel tölteni, de új megoldási javaslatokon is dolgoznak. (RTL Híradó, Magyar Hang)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.