Felmerült, hogy a Kilián laktanyába költözhet az Országos Széchényi Könyvtár

POLITIKA
2019 március 06., 15:59
comments 143

Az Átlátszó azt írja, bár vizesedik és a bővítése sem megoldott, mégis lehet, hogy az egykori Kilián laktanya körúti épületébe költözik az Országos Széchényi Könyvtár.

Tüske László, az OSZK főigazgatója a lapnak azt mondta: „Az Országos Széchényi Könyvtár működésének kijelölt helye a jelenleg érvényben lévő kormányhatározat szerint a Budavári Palota F épülete. Az intézmény távlati jövőjét érintő tervek és elképzelések egyeztetése és előkészítése folyamatosan zajlik az illetékes minisztériumi szervekkel. Ezek során a Kilián laktanya is felmerült a nemzeti könyvtár lehetséges jövőbeni helyeként, melyet vizsgálni szükséges.”

Az előzmény az, hogy az OSZK és a budai Vár átalakításáért felelős Nemzeti Hauszmann Terv fejesei között érdekellentét alakult ki. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.